Coördinator Terrorismebestrijding ontkent: 

Fitna-lek: “Lariekoek”

Er deugt niets van het Elsevier-verhaal over lekkende PVV-leden. Zegt de terrorismebestrijding (NCTb). Elsevier blijft achter het verhaal staan. Nu wordt het spannend.

Vanmiddag publiceerden we Loog Balkenende in Fitna-debat?. Immers, indien Balkenende niet enkel De Telegraaf als bron had voor zijn vermoedens dat er extreme beelden in Fitna zouden komen, dan heeft hij daarover in het debat gelogen.

De voorlichter van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), Wim Kok, kan kort zijn over het artikel in Elsevier:

“Lariekoek.”

Of in onze woorden: leugens. De schrijver van het artikel bij Elsevier is met vakantie. Hoofdredacteur Arendo Joustra:

“Een week voordat bekend werd dat Tjibbe Joustra vertrekt als Coördinator Terrorismebestrijding, belden we diezelfde voorlichter om het te verifiëren. Ook toen was zijn antwoord: “Lariekoek”.”

Dat was gelogen, want Tjibbe Joustra vertrok wel degelijk ondanks de ontkenning. Dus Elsevier blijft achter zijn verhaal staan?

Joustra: “Absoluut.”

Zoals vanmiddag geschreven staat er met de onthulling meer op het spel dan het vertrouwen binnen de PVV: de geloofwaardigheid van het kabinet. Want als Balkenende en Hirsch Ballin over de informatie van de PVV-kamerleden beschikten, hebben ze daarover mogelijk gelogen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen