Zoveelste bedenkelijke stap van Den Haag 

Kabinet legt zwijgen op in zaak-Spijkers

Pieter van Vollenhoven moet stoppen als vertrouwensman.

Gelezen: Binnenlands Bestuur en commentaar Binnenlands Bestuur, Novum

De zaak-Spijkers hebben we gevolgd op deze site. Pas dit jaar gingen traditionele media zich meer met de zaak bezighouden. Spijkers wist ook Pieter van Vollenhoven te bewegen zijn vertrouwensman te worden.

Na druk van premier Jan Peter Balkenende en minister Ernst Hirsch Ballin is Van Vollenhoven tot de conclusie gekomen dat hij zich in een lastig parket bevindt als vertrouwenspersoon. Het ministerie van Defensie zegt zich er niet mee bemoeid te hebben. Maar daar zetelt Jack de Vries als staatssecretaris, de man die als succesvolle spindoctor verantwoordelijk was voor de verkiezingsoverwinning van jan peter Balkenende en als beloning dit baantje op Defensie kreeg.

Officieel was Van Vollenhoven nog niet gevraagd. Zijn naam was gesuggereerd in de Tweede Kamer als bemiddelaar en daar had hij wel oren naar.

 • Reacties

 • Ron | 11/07/08 om 15:11

  Krista van Velzen en de FNV zwijgen. Van het NNV kan ik mij dat voorstellen. We hoeven alleen al aan onze nationale held te denken, die op Nijerode geleerd heeft hoe je een peer met mes en vork moet schillen en beginnend bij de FNV, via Financií«n en Algemene Zaken bij de Shell terecht kwam. Tussen twee haakjes als hij zich in Amerika voorstelt, kijken de dames en heren altijd een beetje besmuikt. Enfin, in Amerika weten ze niet dat zo\’n iemand ook heel fijn kan koken.
  Maar waarom van Velzen haar mond houdt is mij onduidelijk. Blijkbaar houdt zij het op stille – een andere woord voor onduidelijk – diplomatie.
  Maar Krista, we weten ondertussen wel hoe het met die filmrolletjes en van Kemenade is afgelopen. Juist ja, in de doofpot. (Zo nu en dan kijkt van Kemenade over de rand, haha).
  Net zoals de zaak ir. Wilman, waarover de SP zo uitvoerig op haar site heeft bericht. Tussen twee haakjes, deze man, ondertussen tegen de negentig, wil alleen een sorry van de Nederlandse regering. Ook dat is echt teveel voor de Nederlandse regering met haar Normen en Waarden.
  Voor niet-ingewijden: Wilman is na WOII te pakken genomen (anders kan ik het niet noemen) door de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Deze RDM heeft tijdens het interbellum onderzeeboten gemaakt voor o.a. die Deutsche Kriegsmarine.
  De student Wilman werd begin van de oorlog vastgezet in kamp Vught. Hij kreeg permissie het kamp te verlaten om zijn ir-examen aan de TH-Delft te doen. Daarna dook hij onder. RDM die werkte gewoon in WOII door voor jawohl fuer die Deutsche Kriegsmarine.

  Please Krista , be a wise g\’ll.

 • Wijze van Zion | 11/07/08 om 18:35

  Ach, het is vaak omgekeerd geweest……

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen