Loverboys' liefde: 

“Ik hou van jou”

En daarom ga jij voor mij de hoer spelen”¦

Gelezen: Vonnis Abdel A., AD

De Evelien Graat (24) in Utrecht werd het slachtoffer van loverboy Abdel A. Hij maakte jonge meiden verliefd, afhankelijk en buitte ze daarna uit als hoer. De rechtbank Utrecht veroordeelde hem tot 3,5 jaar cel voor mensenhandel en 50.000 euro schadevergoeding.

“Verdachte heeft voor dit alles geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen. Hij heeft een leven geruí¯neerd en geen enkele spijt betoond. Dit is niet alleen ronduit stuitend, maar rechtvaardigt tevens de vrees voor herhaling”, aldus de rechter.

De rechtbank legde daarom een hogere straf op dan was geí«ist. De officier van Justitie vond namelijk 2,5 jaar (30 maanden) celstraf ook genoeg.

Evelien: “Mijn ouders waren gescheiden en ik had net een abortus achter de rug. Als ik Abdel vroeg naar de geruchten over zijn pooierachtergrond, hield hij een mooi verhaal. Dat zijn ex vrijwillig in de prostitutie had gezeten. Leugens, weet ik nu”¦.

Maar toen hij flink op mij inpraatte om op de Wallen te gaan werken, ben ik overstag gegaan. Het geld zou voor onze toekomst zijn. Daar geloofde ik heilig in. Het zou maar voor een half jaartje zijn, maar het werden er vier”¦

Abdel begon mij ondertussen te mishandelen. Hij dreigde bij mij weg te gaan, als ik zou stoppen. En daar was ik doodsbang voor. Ik had verder helemaal niemand meer. Het contact met bezorgde vriendinnen had ik allang verbroken, want ik moest steeds tegen ze liegen.”

 • Reacties

 • Jan Klaassen | 22/05/08 om 12:18

  Toch wel ’n prettig land met fijne regeltjes.
  De dader mag alleen met zijn/haar initialen worden genoemd, maar het slachtoffer met volledige naam.
  Die kan nou tenminste nog eens ergens binnen komen:
  Hallo, ik ben Evelien Graat.
  Graat??? Bent u niet die van eh???

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen