Vastgoedfraude nekt theaterwijkproject Zuidas 

‘Je moet Trimp & Van Tartwijk hebben’

Dit bureau adviseerde de Gemeente Amsterdam aan Joop Van den Ende als partner voor zijn vastgoedprojecten. Voor hij het weet was de ondernemer verweven met de vastgoedfraude.

Gelezen: Volkskrant nieuws en Interview Joop van den Ende

Het heette de grootste vastgoedfraude ooit. Daarin was Trimp & Van Tartwijk een belangrijke speler. Met Hans van Tartwijk en mededirecteur Dennis, later ook verdachten. We kregen nog een bericht van de advocaat dat zijn foto en naam van de site moesten. Maar die waren eenvoudig van de website van T&vT te halen. Nu zijn ze daar weggehaald, maar Van tartwijk is een bekende figuur

Joop van den Ende had een plan voor ontwikkeling van theaters. En richtte daartoe Living City op. “Op cruciale momenten in dat traject heeft u kennis nodig. Kennis van zowel commerciële projectontwikkeling als van entertainment. Die kennis kan Living City Property Performance u bieden. We zijn partner in business.”

“De bestuurders van de gemeente Amsterdam zeiden tegen me: ‘Joop, dat kun je niet alleen. Daar moet je specialisten en goeie adviseurs voor aantrekken.’ En zij kwamen op de proppen met het bureau Trimp & Van Tartwijk, waar ik nog nooit van had gehoord.”

Inmiddels weet Joop welk vlees hij in de kuip haalde. De partners ‘belazerden hem’. “In november barstte de bom. Ik werd gebeld dat mijn medebestuurders van Living City in voorarrest zaten. Vrijwel direct heb ik actie ondernomen. Direct stoppen was de enige optie. Ik heb mijn huisadvocaat Stibbe gebeld en kort daarna, toen Dennis L. en Hans van T. uit voorarrest waren, is er een indringend gesprek geweest.”

Van den Ende bood hen Living City ter overname aan, met geld toe. Hoefden ze niet. Nu gaat de bouw van een hotel en kantoren rond het nog te bouwen Van den Ende Theater niet door en komt ook de bouw van een theater in Rotterdam-Zuid op sterk water te staan.

Zie hier het dossier van NRC over de vastgoedfraude.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen