(Vermeende) leugens buitelen over elkaar: 

Joran loog half over Daury

GeenStijl pakt Volkskrant onheus aan en beschuldigt journaliste.

Gelezen: , 2525.com,
In het vorige artikel de samenvatting tot nu toe. Hieronder: wat was er precies met Daury, de ‘vriend’ die Van der Sloot noemde als degene die het lichaam van Natalee Holloway wegvoer en te water liet?

Dag publiceerde een verhaal over ‘Daury’. Hij ontkent betrokkenheid. Journaliste in kwestie is Zvezdana Vukojevic. Zij schreef ook een boek met Van der Sloot. En koos, min of meer, zijn kant.

Van der Sloot vertrouwt ook Vukojevic en gaf haar het nummer van Daury. Ze kon hem daardoor al vóór de uitzending spreken. Het ging om Daury Rodriquez, Colombiaan van geboorte.

GeenStijl suggereert dat het interview met Daury niet deugt. En baseert zich daarvoor mede op het interview van ABC News met Daury. Hij zegt dat de journaliste hem gebood om te zeggen dat het verhaal van Joran op tv niet klopte. Ze zou gezegd hebben:

“”¦but I know it’s not true. It doesn’t fit the story, so you’ve got to do something about it. You’ve got to give me proof [of his whereabouts in May 2005], so I can put it in the newspaper.”

Overigens herhaalt Daury de woorden over het alibi tegenover ABC zoals Vukojevic die noteerde: hij was in Rotterdam op 30 en 31 mei 2005 en bezit geen boot op Aruba.

GeenStijl suggereert dat de Volkskrant het interview van Vukojevic en Dag op de Volkskrant- site had staan maar weghaalde om inhoudelijke redenen. Van die verdachtmaking klopt weinig, zo zegt adjunct-hoofdredacteur Jan ’t Hart van de Volkskrant tegen Leugens.nl:

“Rond 12 uur zondagavond hebben we Peter R. de Vries gebeld om te checken of we het over dezelfde Daury hadden. De achternaam die hij had weg gepiept in de uitzending kwam niet overeen met de achternaam van de Daury van ons interview. We moesten in een paar minuten tijd beslissen en hebben het verhaal van de site gehaald en uit de krant gehouden.”

De dochterkrant Dag was al naar de drukker. Dus Joran had in het interview met De Vries de achternaam gelogen, en geen ‘Rodriquez’ genoemd. Dat hij die ‘tot in het graf’ zou meenemen speelde dus toch door zijn hoofd. (Terzijde: dus waren die piepjes ook overbodig.)

’t Hart: “Ja, dat heeft hij allemaal bij elkaar gelogen. Daar hebben we ook het ANP zelf over geí¯nformeerd, dus die beschuldiging heeft geen grond.”

Had de Volkskrant ook twijfel over de objectiviteit en integriteit van Vukojevic gezien haar boek? ’t Hart: “Zeker niet. Inhoudelijk klopte het interview. Ze heeft de jongeman geciteerd.”

GeenStijl doet in één adem nog even de suggestie dat Vukojevic een seksuele relatie had met Joran van der Sloot. “Did you have a sexual relation with that man?” Zonder (nu nog) enige concrete aanwijzing.

(Als het wel klopt, is ze er nog goed van af gekomen”¦) Bij Vukojevic wilden we dat en andere dingen checken. Maar kwamen we nog niet verder dan haar voice mail. En vervolgens op haar mobiel een vrouwenstem dat we verkeerd verbonden waren…

Zie ook het MSN-gesprek met Joran van Vukojevic.

 • Reacties

 • Anna | 25/02/08 om 21:21

  Ik denk ook dat alles bij elkaar gelogen wordt. Je kan aan de gezichtsuitrdukking van Joran zien dat hij bepaalde zaken niet wil vermelden en dan doet hij het toch… Hij is niet verplicht de waarheid te vertellen, dus heeft hij waarschijnlijk allemaal leugens verteld (ach ja, Patrick weet de waarheid toch niet). Maar waarom zou die interviewer Joran willen helpen, wat voor voordeel heeft zij daaraan? Geld? Of heeft ze echt een verhouding gehad met Joran (wat ik vermoed omdat ze daar niks over kwijt wi, maar aan de ene kant kan dat ook zijn dat het niet zo is en dat ze er gewoon niet op ingaat, omdat ze niet wilt dat er van een mu een olifant wordt gemaakt). Misschien zegt Joran wel haar te verraden als zij hem verraadt… Maar Joran is toch niet de enige jongen met wie je een verhouding kan hebben? Dus ik denk ook weer niet dat dat het geval is. Bij elk antwoord heb je een ‘maar’…
  Ik vind het maar raar. Wat ik wel kwijt wil is het volgende: ik ben van mening dat Joran Natalie wel degelijk iets heeft aangedaan. Dit denk ik omdat hij zei dat ze trilde en toen ineens van de wereld was. Misschien zei hij dit, omdat hij wil dat mensen gaan denken dat Natalie is overleden en hij haar niet vermoord heeft. En misschien zegt hij over een drank wat hij voor zichzelf had besteld, maar wat Natalie toen ook had gedronken, dat er 75% alcohol inzat, om erop te wijzen dat Natalie haar dood eigenlijk zelf heeft gezocht: ze was al dronken en dan nog eens dat drankje. maar hij verteld het zo, alsof hij daar niet zo over nadenkt, alsof hij van niks weet. En over het gebied van de struiken, misschien wil hij wel dat de politie daar gaat zoeken, op de verkeerde plek, zodat ze de juiste locatie van het misdrijf niet op kunnen sporen.
  Toch twijfel ik wel een beetje. Ik zit vol met twijfels, dat merkt u wel bij het lezen van mijn reactie.
  Ik twijfel, omdat het verhaal over het alcohol gedoe toch waar kan zijn. En stel dat het waar is, dan heeft ze dus een aanval gehad als gevolg van alcohol en de spanning (bevredigen) en dat ging niet samen. Ik weet het niet zeker, maar joran verteld dat hij bezig was haar te bevredigen en toen begon ze te trillen…
  Weet u wat mij pas echt verbaasd? het verbaast me dat hij alles aan patrick verteld… Hij zegt het tegen geen van zijn vrienden te hebben verteld, dan waarom aan patrick. Kan je na een band van 5 maanden (?) zeker weten dat je een echte band hebt, elkaar zo vertrouwen? Ik denk het niet hoor, en zeker niet met wat Joran heeft meegemaakt.
  En dan heb je zijn vader, van zijn moeder weet ik niet veel. Maar toen er werd gevraagd aan joran’s moeder of zij dacht dat joran wel of geen moord had gepleegd, was haar antwoord dat ze het niet wist. Maar zijn vader is dus advocaat, weet alles op het gebied daarvan en dus ook van een moordsituatie. Hij helpt zijn zoon. Maar eigenlijk hebben de ouders van Joran nooit aandacht besteed aan Joran. En wanneer ouders niet omkijken naar hun kinderen, gaan hu kinderen de verkeerde pad op, zo Joran ook: drinken, drugs… En dan gebeurt er dit. Wat gaat er dan door zijn vaders hoofd? Misschien wel ik moet mijn eer redden als advocaat, dus helpt hij zijn zoon (die schuldig is) of ik moet mijn zoon helpen (omdat hij nu een soort van kans heeft om zijn plicht als vader uit te voeren, in dit geval zoon redden (die schuldig is)
  En dan heb je Patrick, ik wil patrick wel geloven, maar ik wil niet uitsluiten dat diit ook een samenzwering kan zijn geweest. Misschien wilde Patrick joran wel helpen en dan: kom ik ga je helpen, we moeten iets bedenken waardoor je wordt gered uit je rol als misdadiger. De camera’s waren immers in de auto en niet daarbuiten (in cafe’s bijv. of bij Joran’s verblijf of bij Patrick’s verblijf). Het kan ook zijn geweest dat het om geld ging: we gaan potje spelen met Peter R Vries en daar verdien ik Patrick geld aan en dat kunnen we mooi verdelen. Dit geval betwijfel ik, want Joran kan bakken met geld verdienen als hij weer zo een boek schrijft.
  Ik geloof in Patrick, ik denk niet dat dit een samenzweringsactie was. Maar misschien wist Joran hier wl van zonder dat iemand hem dit had verteld! Hij weet dat Peter de Vries hem natuurlijk niet zal laten. En waarschijnlijk had hij die actie met Patrick al door en dacht hij: hier mijn kans om te onglippen aan mn rol als moordenaar! Dit is ook een mogelijkheid.
  Ik weet niet wat ik moet geloven. Ik hoop dat de zaak echt opgelost zal worden. k vind het ook vreselijk voor de moeder van Natalie. En natalie was ook zo een mooi meisje! Ik hoop dat alles op zn rechte einde komt.

 • Haai | 23/09/08 om 22:14

  Hij heeft geen GHB door haar drankje gegooid.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen