Waarheid met de schoenen nog in het putje? 

Peter R. en ‘Patrick’ ontmaskeren fraai

Kees van der SpekWaarheid levert 6,5 ton op, de leugen celstraf en levenlang onderduiken voor Joran van der Sloot?

Gezien: Peter R. de Vries

Niks veel te trage televisie zoals criticasters tevoren al wisten. Maar een twee uur durende, fraai opgebouwde, bloedstollende onthulling van begin tot eind. Hier het sleutelfragment. Weinig aan toe te voegen. ‘Wip & dump’ was het geweest, zonder er één nacht van wakker te hebben gelegen.

En nog aardiger achteraf: de anatomie van de leugen die we zaterdag maakten van Joran bij Pauw en Witteman.

De onthulling kwam tot stand met de Nederlands-Antilliaanse zakenman Patrick van der Eem, de baas van een handelsbedrijf in in Almelo. Hij was het die Joran van er Sloot verleidde tot de bekentenissen. Die door de verborgen camera’s van De Vries op tape werden vastgelegd in een auto in Nederland. Ook credits voor de rechterhand van Peter R. de Vries, Kees van der Spek (foto).

Het ‘complete verhaal’ op de site is bondig: In de nacht van 29 op 30 mei 2005 op Aruba worden Van der Sloot en Natalee Holloway door de Surinaamse broers Deepak en Satish Kalpoe afgezet vlak naast het Marriott Hotel aan Palm Beach. Dat is meer dan 100 meter verwijderd van de zogenoemde Fisherman’s Huts waar Joran tegenover de politie over verklaarde.

Daarna heeft hij alleen met Natalee op het strand gevreeí«n toen ze naar zijn zeggen opeens ‘begon te trillen’ en niet meer leek te leven. Joran sleepte haar lichaam naar wat struiken die langs het strand groeien en liep naar de betaaltelefoon bij het zwembad van het Marriott Hotel om een vriend te bellen.

Ook de identiteit van de vriend wist Van der Eem te achterhalen. Die naam is doorgegeven aan justitie. De Vries vermoedt dat hij nog niet de hele waarheid vernam. Wellicht kreeg Van der Sloot hulp om snel thuis te komen. En waarom kieperde hij zijn schoenen in een put? De genoemde handlanger was ten tijde van het voorval in Nederland. Zegt deze te kunnen bewijzen.

En Joran was niet zeker of ze overleden was. Dat is schokkend voor betrokkenen. Maar kan ook een aanwijzing zijn dat hij haar niet wilde vermoorden. Dan let je wel beter op of het gelukt is.

Klein puntje. De Vries schrijft: Joran toont zich tegenover Patrick harteloos als hij zegt dat hij er geen nacht minder om heeft geslapen. Ook vertelt hij dat Natalee’s dood hem geen windeieren heeft gelegd. “Nu kan ik er ook misbruik van maken”, zegt hij tegen Patrick duidend op onder meer het boek dat hij over de zaak heeft geschreven.

Van der Sloot zegt letterlijk nu gebruik te kunnen maken van de mediahype die hem eerder zo heeft gekweld. Het geld van deze uitzending zelf: dubbele kosten als normaal betaald aan Endemol en Peter de Vries, nu vier ton, en naar schatting 6,5 ton reclame voor SBS.

En De Vries zelf eeuwig wereldberoemd. Tot nu toe al 890 artikelen bij alleen al de Engelstalige Google nieuws.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen