'Vriend Daury' ontkent betrokkenheid 

Genoemde handlanger: Joran liegt over mij

Kut man‘Bootman’ zegt alibi te hebben en helemaal geen boot te bezitten.

Gelezen: Dag

Zvezdana Vukojevic van de gratis krant Dag sprak al met de door Joran van der Sloot genoemde genoemde handlanger, die met een bootje het (vermeende) lijk van Natalee Holloway op zee dumpte.

“”˜Dat meen je niet. Nee, dat meen je niet. Echt? Maar dat klopt helemaal niet’, is de eerste reactie van Daury (21) vanuit Aruba als hij zaterdagnacht verneemt dat Joran van der Sloot (20) zijn naam noemt in de uitzending van Peter R. de Vries.”

”˜Dat kan Joran niet gezegd hebben. Ik zat toen in Rotterdam op school. Dat is gewoon bullshit!” Vanaf juli 2004 volgde Daury een mbo-opleiding in Rotterdam. Hij vertelt dat hij tussentijds eenmaal voor drie weken op vakantie naar Aruba ging: ”˜Dat was vanaf 2 januari 2005. Voor de rest ben ik non-stop in Nederland geweest. Op 31 mei 2005, de dag dat Natalee verdween, was ik niet op Aruba.’

Pas eind december 2005 ging Daury terug. Toen waren Van der Sloot en zijn medeverdachten Deepak en Satish Kalpoe al op vrije voeten gesteld. Op de vraag of Daury een boot heeft moet hij lachen: ”˜Nee, natuurlijk niet.'”

Daury ging in Nederland in het voorjaar van 2005 veel naar de sportschool. En werkte via een uitzendbureau. Daury tegenover Dag: “Maar justitie kan dat allemaal natrekken. Dan weten ze meteen dat ik er niets mee te maken heb en dat Joran daarover heeft gelogen.”

Ook Peter de Vries zelf aarzelt of deze ‘Daury’ de echte medeplichtige is. Joran geeft tegenover de camera immers verschillende leeftijden en een andere achternaam op van de jongen. De Vries vermoedt dat meer personen Van der Sloot jr. hebben geholpen, ook om thuis te komen.

De verslaggeefster van Dag kreeg het nummer van Daury toegespeeld van Joran van der Sloot zelf. Ze sprak hem vaak en schreef een boek over de zaak.

  • Reacties

  • carolina | 04/02/08 om 09:24

    je beste vrien die voor jou zal zwijgen tot het graf kan alleen je vader zijn!!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen