Schilderij met Nina Brink ingeplakt 

Telegraaf fotojokt

Nina KleinRechtszaak moet uitwijzen of publicatie ‘geí«nsceneerde foto’ juist is.


Gelezen: Volkskrant

4iTrust was, wat vroeger heette, een ‘detectivebureau’. Het deed forensisch onderzoek, naar fraude en zo. Maar ging eind 2007 bankroet.

Het was gevestigd aan het Museumplein in Amsterdam, bij Renessence Ventures. Dat is een investeringsbedrijf van Nina Brink, met ex-lotgenoten van World Online. Ze stapten onder meer in muziek en in internethosting.

In de krant van zaterdag 26 januari 2008 deed De Financií«le Telegraaf verslag van het bankroet. Dat artikel staat inmiddels ook online. Bart Mos schreef het. Hij onthulde eerder dingen in de nasleep van het World Online debacle met Nina Brink. Voor AIVD-artikelen kreeg hij De Tegel, de belangrijkste journalistenprijs.

Bij het artikel in De Telegraaf stond een foto van de gewezen 4iTrust-chefs René ter Haar en Gert van Beek van freelance fotograaf Richard Mouw in Amsterdam. Er stond bij ‘Geí«nsceneerde foto’. Het portret van Nina Brink aan de muur was erin geplakt.

Nina Brink opgehangen

Op dinsdag 29 januari schreef De Telegraaf: “Om eventuele misverstanden te vermijden, wordt hierbij benadrukt dat het beeldelement op de achtergrond (een lijst met daarin het portret van zakenvrouw Nina Brink) niet tot het werkelijke interieur van het 4iTrust-kantoor behoort.”

De fotoredactie van De Telegraaf is afgemeten over dit fotojokken: ‘Geen commentaar.’ De bazen van 4iTrust, die een doorstart maakten, stappen naar de rechter. Zeggen ze.

Ook het artikel deugt niet, zeggen de 4iTrust-mannen. Over Nina Brink staat tot drie keer toe dat haar persoon geen aanbeveling is bij klanten om ‘integriteit’ te verkopen. Ze waren niet zo negatief over Brink, beweren ze.

Detail: Mos was niet de eerste. Concurrent Eric Smit kreeg over 4iTrust bonje bij De Pers. Het verhaal stuitte al op bezwaren van de hoofdredacteur Ben Rogmans.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen