Quote gaat eerdere bewering rectificeren 

Nina deed geen vast-bindseks met sjaaltjes

Sjoerd Van StokkumRechtszaak van de baan, definitief akkoord laat nog op zich wachten.

“Er is overeenstemming over een rectificatie. Maar er is nog niet getekend. Het was voorbarig van mevrouw Brink om dat te zeggen bij Pauw & Witteman op televisie. Volgende week sluit het nummer voor maart. Maar ik heb nog steeds geen handtekening.”

Dat zegt Sjoerd van Stokkum (foto), hoofdredacteur van Quote. Het gaat volgens hem alleen over die ene aantijging, van sm-seks. En komt het hele verhaal dan weer op internet te staan, met die rectificatie over dat zinnetje? “Dat kan ik niet zeggen, er is nog niets definitief getekend.”

De aangekondigde rechtszaak van Nina Brink tegen Quote is van de baan. En de eis van een schadevergoeding van 1 miljoen euro ook.

In 2005 publiceerde Quote een artikel van sterverslaggever Eric Smit over Nina Brink. De inhoud betrof een affaire uit de tijd van internetbedrijf World Online.

Mededirecteur Mickey Schulhof werd naar Yab Yum gelokt. Betaalde met een creditcard van World Online. Reden voor ontslag. Een rechtszaak daartegen in New York leverde hem 132 miljoen euro op.

Quote voegde daar aan toe dat Brink een relatie had met Schulhof. Ze deden, schreef het blad, aan sadomasochisme (sm). Brink liet zich, zei Quote, vastbinden met zijden Hermí¨ssjaaltjes. Dat kwam op de vóórpagina van het blad. En kranten citeerden het.

Nina Brink deed eerst aangifte bij het Openbaar Ministerie tegen uitgever Quote Publishing, hoofdredacteur Jort Kelder en Eric Smit. De Amsterdamse Hoofdofficier van Justitie Leo de Wit besloot de aangifte van Brink af te wijzen. Quote opgelucht.

Vervolgens begon Nina Brink een Belgische procedure tegen Quote-uitgever Luc van Os. Ze beroept zich op wettelijk ‘recht van antwoord’ dat ze als inwoner van Belgií« heeft vanuit oude Belgische wetgeving bij publicaties over een persoon. Quote zegde toe haar antwoord te plaatsen, maar alleen op internet.

Op de achtergrond speelt waarschijnlijk een boek dat Eric Smit schrijft over Nina Brink. Daarin zal de beschuldiging terugkeren, tenzij Quote wordt gedwongen om die recht te zetten.
Nina Brink kondigde deze maand aan dat Quote bereid is tot rectificeren van de eerdere aantijging van Smit dat ze sm-seks had met een voormalige compagnon bij World Online. Een aangifte is geseponeerd. Brink daagt Quote nog civiel. Om die zaak te voorkomen onderhandelen Quote en Brink. We schreven over deze zaak.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen