Beledigen mocht nog, maar liegen gaat te ver 

Bouchra Ismaili mag gaan

Bouchra IsmailiNu eerste raadslid voor radicale moslimclub.

Gelezen: Verklaring PvdA Charlois.

Na de PvdA in Amsterdam Zuidoost had ook de PvdA in Rotterdam-Zuid een probleempje. In tweede instantie valt daar de bijl wel.

Bouchra Ismaili, lid van de PvdA-fractie in de wijk Charlois, mailde aan een criticaster: “”˜val dood’, ”˜bekeer je tot de islam’ en ”˜jullie zijn hier de allochtonen!!!’.

De geadresseerde was ene Jos Parbleu. Hij wierp Ismaili voor de voeten dat ze tekende voor de Hizb ut-Tahrir, een radicale, antisemitische club.

Gisteravond bleek dat ze had ondertekend met de woorden: “Het word tijd ons te ontdoen van een cultuur die onze islam beschadigt en de ware schoonheid van de islam uitdragen. Alleen zo zullen wij groeien in onze islam.”

Daarmee kwamen de excuses van Ismaili voor haar e-mail in een ander daglicht te staan. De PvdA: “De verhouding tussen de fractie en mevrouw Ismaili is onwerkbaar geworden omdat ze vorige week zondag een petitie heeft ondertekend van een radicale moslim organisatie. Gisteravond ontkende ze aanvankelijk nog tijdens een spoeddebat dat te hebben gedaan, maar gisteravond werd het schriftelijk bewijs geleverd dat dat wel het geval was.”

Kortom, wegwezen. Mevrouw Ismaili behoudt haar zetel. Haar partij is niet langer de PvdA. Ze is, min of meer, de eerste Nederlandse volksvertegenwoordiger voor de Hizb ut-Tahrir.

 • Reacties

 • Superknor | 24/01/08 om 15:12

  Vreemd, dat ik hier verder nog niets over heb gelezen.
  Zou toch wel nieuwswaardig moeten zijn.
  Zelfs nog niets op GeenStijl.nl gezien.

 • marjoleintje | 07/09/14 om 00:25

  mevrouw ismaili is weer zo een moslim met een januskop…dat wil zeggen lief en aardig doen maar ondertussen de westerlingen haten weg met dat gekke mens trouwens helemaal geen moslims in de nederlandse of meer westerse politiek

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen