Verdenkingen beschuldiging rechtgezet 

GeenStijl: wiens brood”¦?

StivoroGeenStijlGeradbraakte antirookclub schuift nu centjes bij roze front binnen.

Weblog GeenStijl maakte begin 2004 de kachel aan met Stivoro. Dat is de club tegen het roken. Statistiek noch uitingen deugden volgens GeenStijl. Liegende directrice Trudy Prins werd de grond ingestampt met publicatie van haar telefoonnummer in reacties.

En nog in 2006 was Stivoro een ‘subsidiespons’, die haar taak beroerd uitvoert. Van die subsidiespons lurkt nu ook GeenStijl zelf. Er staat veel reclame van Stivoro op de site. Columnist Luuk Koelman laakt dit.

Hij suggereert: wiens brood men eet, diens woord met spreekt. Ofwel, de subsidie vloeit nu via Stivoro van het ministerie van VWS naar GeenStijl. Koelman ziet dat het Stivoro-dossier is verwijderd uit de rubriek ‘Stijlloze Klassiekers’ op de vóórpagina van GeenStijl.

En volgens weblog Sargasso had GeenStijl zelfs artikelen over de Stivoro-kwestie stiekem verwijderd uit haar archieven.

Op die laatste aantijging komt nu een rectificatie van Sargasso. Artikelen waren niet meer traceerbaar na een systeemwissel, heet het. Via het zoeken komt het geheel nog boven tafel. En het Stivoro-archief is compleet.

En Koelman? De columnist, gevraagd: “Die link naar dat dossier is al enige tijd weg volgens GeenStijl. Maar dat is mijn punt niet. Waar het mij om gaat is dat ze Stivoro eerst met de grond gelijk maken als club die ons belastinggeld opslurpt, en die nu goed genoeg is voor een grote reclamecampagne.”

GeenStijl had eerder schoon schip gemaakt met Stivoro. De baas, in een aanvechting van acute gewetensnood: “Hier was een spijtbetuiging op zijn plaats geweest. En die is veel te lang uitgebleven. Dat zit mij dwars. Dat had nooit mogen gebeuren en het is niet goed te praten.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen