Joost Zwagerman vindt leugen te erg 

Jan Jaap foutover Wouter Bos

Jan Jaap van der WalOudejaarsconference opgehangen aan niet gedane uitspraak.

Gelezen: NRC Handelsblad

Jan Jaap van der Wal deed de Oudejaarsconference 2007; nog te downloaden.

PvdA-chef wouter Bos moest het ontgelden vanwege een zielloze uitspraak die hij volgens de komiek deed: “Dat de mensen het gewoon een beetje leuk hebben.”

De uitspraak is tijdens de conference wel acht keer geteld. Het was de ‘running gag’ van de show.

Joost Zwagerman komt daar in een column in de NRC weekendbijlage op terug. Wouter Bos heeft nimmer gezegd dat mensen het ‘een beetje leuk’ moeten hebben.

Het ging om een citaat uit de Wouter Tapes, de Tegenlicht-documentaire over de verkiezingscampagne van Wouter Bos. Volgens Zwagerman zei Bos dat hij wilde dat “de mensen een beetje gelukkiger” zouden worden van zijn werk.

Het citaat is geheel opgenomen in een Vpro-artikel: “Ik wil gewoon dat de mensen een beetje gelukkiger zijn. Kok wilde ook dat de mensen het een beetje beter kregen. Da’s geen droom. Dat is ploeteren. Het leven een beetje beter maken voor de mensen.”

Zwagerman: “Hoe sympathiek zijn oudjaarsonderneming mij verder ook was, door die gaffe zakte Van der Wal helaas toch door het ijs.” (over ‘gaffe’)

‘Jan-Jaap’ schrijft Zwagerman, waar hij bedoelt ‘Jan Jaap’.

 • Reacties

 • Peter | 14/01/08 om 14:34

  Ja, en voor zijn kritiek op Wilders had meneer de linkse grappenmakert weer een verwijzing naar de tweede wereldoorlog nodig.

 • ww | 15/01/08 om 11:56

  net zoals rechts georienteerde mensen altijd naar stalin verwijzen en dan is de cirkel dus weer rondt. Zinloos in mijn ogen om zo te proberen te discusieren. Zowel links en rechts kunnen de fout ingaan als men extremistisch wordt.
  Wilders is daar een goed voorbeeld van (ondanks zijn buitenlandse vrouw), aan de linkerkant kan ik op dit moment niet een verglijkbaar persoon vinden die extremistisch is.

 • MKV | 19/12/09 om 11:57

  Jan Jaap van der Wal is geforceerd grappig en lult de mdia naar de bek opdat hij met zijn snuit op de TV mag/kan. Bovendien liegt hij wanneer het hem uitkomt (Hero Brinkmans akkefietje in de kroeg waar hij de barkeeper in het gezicht zou hebben geslagen, wat dus gewoon niet waar is. Pauw nuanceerde dat gelukkig een beetje). Een quasi intellectueel lulletje die als meelopertje en mascotte van links er een beetje bij probeert te horen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen