Telegraaf berispt voor snelle conclusie 

Koninklijke voorvechter is nog geen verdachte

KVHet wachten is op de curator.


Frank van der Vorm leidde Koninklijk Verbonden (KV), een club die het predicaat Koninklijk beheerde. Maar KV is bankroet. En Van der Vorm heeft discutabel gehandeld.

Zo luiden de beschuldigingen. Zo haalde Van der Vorm aandacht van Tros Opgelicht. Hij weigerde commentaar.

De Telegraaf beschreef hem als verdachte ‘Frank van der V.’ en beelde hem daarbij af met een balkje voor zijn ogen. Anonieme bronnen schreven dat hij 1,5 miljoen euro uit de stichtingskas heeft gepikt. Ook was de FIOD ingelicht wegens vermeende fraude met btw-afdracht.

Dit was fout van De Telegraaf en de redacteuren Johan van den Dongen en Bart Olmer. Dat oordeelt de Raad voor de Journalistiek. Frank van der Vorm juicht hierover op zijn website.

Maar inmiddels ging hij bankroet. Op de website klaagt Van der Vorm dat hij met KV bankroet ging vanwege een huurverhoging door het Nederlands health partners pharmacies Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Dat klopt niet, zegt het NBTC: “Het zakelijke geschil tussen het NBTC en Koninklijk Verbonden betrof een huurachterstand. De heer van de Vorm had meer vierkante meters gehuurd dan eerder aangegeven. Niet de huur is met 500 procent omhoog gegaan, maar wel de rekening. Door een betalingsachterstand zag het NBTC zich genoodzaakt om beslag te laten leggen op spullen van de heer van der Vorm en KV.”

Van het bankroet komt nog verslag. Curator J.C. Rosenberg Polak in Den Haag wil er niets over zeggen: “Wacht u maar op het verslag.”

De foto met het balkje ligt nog klaar bij De Telegraaf. In Nederland mag je nog Van der Vorm schrijven zolang er geen strafklacht is. Daarna moet het Van der V. zijn, en mag hij niet herkenbaar worden afgebeeld.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen