Ex-minister weet de weg naar dubbele vergoeding 

Eveline Herfkens komt op voor de armsten

pharmacy websites alt=”Eveline” />Help armoede de wereld uit, te beginnen bij mijzelf.

Gelezen: Dossier Vrij Nederland

Eva Leonie (Eveline) Herfkens is een ‘zelfbewuste, actieve en geí«ngageerde PvdA-politica’. Ze was minister van Ontwikkelingssamenwerking. Vanaf oktober 2002 is ze coí¶rdinator van de campagne Millennium Development Goals van de Verenigde Naties.

De leus van deze club: “Make poverty history”. Hier vertaald met: “Help armoede de wereld uit.” Dat moet Herfkens helpen bereiken met belangenbehartiging. Ze rapporteert aan partijgenoot Ad Melkert.

Herfkens kreeg van Nederland voor drie jaar 280.000 dollar huurvergoeding voor een appartement in New York. Deze toelage kwam bovenop haar jaarsalaris, volgens Vrij Nederland 225.750 dollar.

De vergoeding is strijdig met de gedragscode van de UNDP, de ontwikkelingsclub van de VN en directe werkgever. Herfkens heeft de vergoeding voor haar baas verzwegen.

Zowel de juridische dienst van UNDP als het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag doet onderzoek naar Herfkens. Herfkens is momenteel op non-actief vanwege een arbeidsconflict. Ze zet zich ten volle in om verschillende voordelen tegelijk genieten. Zo legt Vrij Nederland uit. En wringt zich in bochten.

Woordvoerder David Morrison van UNDP zegt tegen NRC wel enig begrip te hebben voor het eten uit twee ruiven: “Je wordt nou eenmaal niet rijk van een baan bij de VN.”

Zelf vindt Herfkens dit ook kunnen: “Ik woonde soberder dan waartoe ik, gegeven mijn rang, gerechtigd was.”

 • Reacties

 • Hans Donker | 26/01/08 om 00:48

  Offensief tegen asociaal gedrag

  Hilarisch: Herfkens verdedigt haar ontslag bij de VN

  U kwam van: http://www.google.nl, zoekend naar: Slet van de maand

 • Roelf | 06/07/08 om 00:23

  Met mijn eigen onafhankelijke onderzoekje betreffende Eveline Herfkens ben ik op nagenoeg dezelfde conclusie gekomen…
  Zelf een overdadig luxueus leven willen leiden en daarbij claimen zich in te willen zetten voor de bestrijding van armoede in de wereld is volkomen tegenstrijdig!
  Een NETTO salaris ontvangen van zo’n slordige 150.000 dollar en daarbij onterecht subsidies incasseren ter waarde van zo’n 190.000 euro ten koste van de Nederlandse belastingbetaler begint meer als fraude aan te zien, maar dat mag je natuurlijk NIET zo zeggen, doch als het om een normale burger zou gaan, zat deze waarschijnlijk allang vast wegens oplichting.
  Claimen dat ze van niets wist is uit den boze, zij is al jaaarenlang pvda politica en kent het klappen van de zweep ondertussen wel…
  Toch ben ik bang dat alles op een sisser zal aflopen, gezien Bert Koenders zich ermee ging bemoeien (de sinds 2007 nieuw aangestelde pvda minister van ontwikkelingssamenwerking), die het nodig vond om de UNDP nogmaals in te wrijven dat Nederland de grootste geldverstrekker is aan de UNDP en weer met wat miljoenen flappen begon te wapperen (waarschijnlijk zodat het “onafhankelijke” UNDP rapport wat gunstiger zou uitvallen)?!?
  Speciaal als aanvulling op dit artikel:
  http://worldthechanges.wordpress.com/politiek/zwartboek-nederlandse-politici/eveline-herfkens/

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen