Patrick van Eeghem mag doorgaan, in België 

Misleiding van de ergste soort

Lecher antenneDagelijks 10 druppels jenever is goed voor u en mijn portemonnee.

Gelezen: Uitspraak tuchtcollege, BN De Stem

Bij het Het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal wordt ‘elke patií«nt individueel en globaal benaderd, vanuit een samenwerkend verband tussen de alternatieve, reguliere en kosmische geneeskunde’. Het is een ‘een medisch centrum waar energetische en reguliere geneeskunst zij aan zij aan elkaar gebonden zijn’.

Dit is ook bestempeld als een ‘ouderwets kwakzalvershol’. De kroon spanden er de ‘gestoorde’ Belgische arts Patrick van Eeghem en therapeute Carine Bolijn. Vanaf november 2005 werkten ze samen in Roosendaal. Van Eeghem was ‘arts, Bolijn betaalde hem.

Nu is Van Eeghem geschorst door het tuchtcollege gezondheidszorg in Eindhoven. Tegen Bolijn is een klacht ingediend. En er is aangifte gedaan bij justitie. De reden: “misleiding van de ergste soort”. Van Eeghem noemt zich internist met maag-darm-lever specialisatie (gastro-entroloog).

Ze ‘behandelden’ kanker met infusen, kosmische operaties en goddelijke gidsen, instraling alsmede via orthomoleculaire adviezen, dat wil zeggen met voeding. Zieke organen kregen een beschermende energielaag of nieuwe organen werden gevormd uit goddelijke bron.

Diagnostiek vond ook plaats Lecher antennes (foto), een soort wichelroedes voor elektrische golven. Van Eeghem stelde ook met gemak ‘infecties van een gemuteerde parasiet vast’.

Daar hielp dan een flesje tegen met ‘energie van de Malaria Nosode’. De inhoud was gewoon ethanol of jenever, zo getuigden ex-medewerkers. Winst per liter: 1.000 euro. ‘Ayurvedische’ drankjes en korrels met ‘oerenergie’ en ‘Christusenergie’ deden het goed.

Radeloze kankerpatií«nten die Van Eeghem nog willen raadplegen, kunnen terecht net over de Belgische grens in het AZ Groeninge. En Van Eeghem home health pharmacy kan ook privé doorgaan. Tot november 2005 had hij ’s-avonds een thuispraktijk met behandeling na diagnose met de Lecher antenne.

Want patií«nten hebben er naar eigen zeggen baat bij: “De vrouw merkt het meteen wanneer er ‘van bovenaf aan haar wordt gewerkt’ als ze op de bank ligt bij de therapeute. “Hoe, dat is moeilijk te omschrijven.”

 • Reacties

 • isabelle | 14/01/08 om 09:37

  Wanneer worden de reguliere artsen veroordeeld die met hun unieke, enige echte klassieke therapieí«n al zoveel mensen tot bij de goddelijke gidsen hielpen?
  Dr. Van Eeghem kent de zwaktes van de klassieke geneeskunde en durft en kan verder kijken. Afschuwelijk dat hij hiervoor gestraft wordt en in de pers een bekrompen en éénzijdig beeld wordt geschets. Reeds heel wat mensen werden door deze unieke arts geholpen. Tijd voor een tegenoffensief!
  Dokter ik zeg alvast tot ziens want ik kom zeker terug!
  Veel sterkte!

 • jos | 14/01/08 om 13:28

  JA!

 • Kristel | 14/01/08 om 15:48

  Hoge bomen vangen veel wind. Deze arts mag zich terecht ‘een hoge boom’ noemen. Hij stelt de patií«nt steeds op de eerste plaats en geld is zeker niet zijn belangrijkste bekommernis. Het is een zeer plichtsbewust, klassiek geschoold arts die perfect weet waar zijn grenzen liggen en tijd maakt voor zijn patií«nten. Hij heeft mij heel duidelijk gezegd wat ik wel of niet kon verwachten van de behandeling en alle behandelingen duidelijk uitgelegd. Dankzij hem kan ik -na anderhalf jaar slaapstoornissen- weer slapen !
  Daarom vind ik het zo onrechtvaardig wat hem nu overkomt en kí n ik niet anders dan hem mijn steun betuigen.
  Dokter, ik wens u en uw gezin veel moed en sterkte toe !

  en …wil de dokter die nog nooit een patií«nt ‘verloren’ heeft, nu opstaan ???

 • Maria | 15/01/08 om 00:26

  Ik kan oprecht betuigen wat mijn voorhangers hier over de dokter vertelden. Ik word door de dokter geholpen voor mijn ziekte waarmee zovelen nergens terecht kunnen en altijd van de muur naar het kastje gestuurd worden als zijnde dat het tussen hun twee oren zit. Ik kan u verzekeren dat ik die ziekte niemand toewens. Maar deze dokter heeft oor en begrip voor uw situatie en probeert u zo goed en zo kwaad (althans volgens het gezegde, want kwaad van de dokter niet gegeben worden) mogelijk verder te helpen. Zonder gebruik te maken van enige vorm van alternatieve geneeskunde.

  Dokter ik wens je veel steun en sterkte toe in deze moeilijke dagen. Ik kom zeker weer op consultatie bij u.

 • marie-josée | 15/01/08 om 17:10

  Ik ben al patient van Dr. Van Eeghem van toen hij begon in Kortrijk. Hij heeft mijn leven gered, zonder hem was ik er al jaren niet meer. Ik ben nog altijd bij hem patient alsook mijn dochter, familie en vrienden en geloven dan ook heel erg in zijn onschuld. Hij heeft ons nooit zo’n praktijken voorgesteld ook al was ik heel erg ziek. Wij blijven dan ook verder bij hem op consultatie gaan!!!!! Dr. Van Eeghem is een heel goede en bekwame arts die het beste met zijn patienten voorheeft. Wij wensen hem en zijn familie dan ook heel veel sterkte en moed in deze moeilijke periode.

 • marie-josée | 15/01/08 om 17:12

  wij hopen verder te gaan met hem als arts en hopen dat zijn naam heel snel gezuiverd zal worden want hij heeft heel veel patienten en collega’s die in zijn onschuld geloven

 • Maarten | 21/01/08 om 15:55

  Dagelijks 10 druppels jenever is goed voor u..

  Dat klopt, hoewel empirisch valt vast te stellen dat de dosering hoger moet zijn. Frank weet dat wel.

 • Max Herold | 17/02/08 om 01:00

  Op zaterdag 19 januari 2008 besteedde het actualiteitenprogramma “Eénvandaag” in Nederland onder de wervende teaser “kwakzalvers blijven doorwerken” aandacht aan vermeende wantoestanden in het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena (IMC) te Roosendaal.
  Een aantal van de voor dit programma geí¯nterviewde patií«nten zijn onaangenaam verrast door het onjuiste beeld dat in deze uitzending is geschetst en de aperte onjuistheden die in deze en andere recente berichtgevingen naar voren gekomen zijn.
  De interviews zijn door de geí¯nterviewde patienten daarom zélf opnieuw opgenomen zodat een vergelijk kan worden gemaakt tussen wat Eénvandaag liet zien en de informatie die tijdens de interviews werd gegeven. De gemaakte beelden zijn aangevuld met reacties, die feitelijke informatie bevatten, op de vertoonde beelden.
  Zie voor de totale rapportage http://video.google.nl/videoplay?docid=3435391687307641654&hl=nl

  De afzonderlijke zes interviews zijn ook te zien op Youtube.com: http://www.youtube.com/user/SimoneMuermans

 • Christian | 06/03/08 om 04:01

  Die arts liet zijn patií«nten ten tenminste niet in de steek toen ze te horen kregen dat de reguliere geneeskunde hen niet verder meer kon helpen. Die arts zocht hardnekkig verder om toch maar iets te vinden die het comfort van deze mensen kon verbeteren.

  Die mensen zijn ook het best geplaatst om toekomstige geneesmethodes op hun waarde en kansen op succes in te schatten. Dit door hun zeer klare kijk en hun ervaring met reeds afgelopen behandelingen.

  Voor de poen? Als u 30 euro voor onderzoeken tot zelfs 2 uren veel vindt, met achteraf gratis telefonisch advies …

  Al eens afgevraagd of het normaal is dat het onderzoek in zo’n belangrijk dossuer op nog geen maand tijd was afgerond. Hoe grondig werden dit onderzoek in feite gevoerd? Op basis van wat precies? Werden alle getuigen gehoord? Kortom hoe zat het met de rechten van de verdediging? Hoe is dit dan te rijmen met de enorm veel positieve reacties van mensen die de arts wel kennen?

  Heeft u ook onderscheid gemaakt tussen de journalisten die de feiten op een serene correcte manier hebben weergegeven en de andere ‘riool’journalisten die met ronkende titels maar verder zonder inhoud in hun verslaggeving, hun krant ten koste van de onberispelijke reputatie van deze arts hebben proberen te verkopen?

  De enige echte waarheid over deze complexe materie met verschillende belangengroepen maar waar de arts in feite niets mee te maken heeft, is te vinden in de talrijke getuigenissen van patií«nten die de arts kennen. Zie de andere forums, evenals op http://www.petitiedoktervaneeghem.be, http://www.You Tube.com met zoekopdracht “Wat u niet zag in éénVandaag, enz….
  Ondertussen is voor hem het kwaad geschied! Gewoonweg schandalig! Sommigen dragen hier echt een zeer grote verantwoordelijkheid.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen