Burgemeester pikt installatiespeech bij elkaar 

Mooi gesproken, mevrouw!

Ada BoermaElf forse citaten gejat bij Thom de Graaf.

Gelezen: Weblog PolitiekRheden

Ada Boerma-Van Doorne werd op 30 novembert 2007 burgemeester van Maasdriel voor het CDA.

En het is bal in de Bommerlerwaard. VVD-raadslid Cees Sips van Maasdriel hierover: “Ik voel mij zeer geschoffeerd. De toespraak bij haar ambtsaanvaarding kwam helemaal niet uit haar hart. Het was gejat van iemand anders. De emoties waren slechts schijn. Hoe echt is deze Ada?”

Boerma hield een installatiespeech (mirror bij PolitiekRheden)

Ze heeft grote stukken gehaald uit de health mart pharmacies target=_blank”>installatiespeech van Thom de Graaf (D66) in Nijmegen, van 22 december 2007

Het plagiaat behelst tenminste 11 forse citaten. Onder meer de volgende vondsten van mevrouw Boerma:

 • “Misschien kent u het verhaal wel. De droom van elke burgemeester. Het verhaal over een Italiaans bergdorp midden in de Alpen. Het dorp leidde in de zomer een bloeiend bestaan
  maar zonk in de winter weg in somberheid. Door de hoge bergwanden en de lage zon kreeg
  het ’s winters nooit zonlicht en dat vrat aan de mensen. Zo was het al eeuwen. Er kwam een
  nieuwe burgemeester, dat bleek een energieke man. Hij installeerde een reusachtige spiegel
  op de bergwand, die – op afstand bediend kon worden. Die spiegel werpt nu grote bundels
  zonlicht in het dorp. De hele bevolking is eeuwig dankbaar. De droom van elke
  burgemeester: hij kwam en er was licht!”
 • “In de profielschets, hoewel kort en bondig, vroeg u een schaap met tenminste vijf poten. U krijgt er een met vier poten.”
 • “Ik sluit af met een citaat: “Met uitgestoken handen sta ik voor U allen. Die handen zijn nog leeg. Zij dragen nog geen bouwstenen en geen cement voor de vele taken. U allen wil ik vragen mij te helpen mijn grage hoofd en handen te vullen”.

Het laatste citaat is buitengewoon onbehoorlijk. Immers, Thom de Graaf voegde hieraan toe: “Dat zei mijn vader op 24 januari 1968 tegen de leden van de gemeenteraad van Nijmegen. Ik denk aan hem vandaag en zeg het hem graag na.”

De woordvoerster van de gemeente Maasdriel bevestigt het plagiaat tegenover Leugens.nl: “De speeches zijn naast elkaar gezet. Meer kan ik er niet aan toevoegen.”

Ze ontkent dat de speech van de site van Maasdriel was gehaald. Met haar hulp vonden we die, zei het moeizaam. En Boerma zelf aan de telefoon? Dat zit er echt niet in

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen