'Van begin af aan tegen de Irak-invasie geweest 

Bill Clinton gelooft het zelf

Ex-president jokt nu in belang van Hillary, heet het.

“Van begin af aan ben ik tegen de invasie in Irak in 2003 geweest.” Aan het woord is Bill Clinton. Onverbeterlijke leugenaar. Want was het wellicht vijftien jaar geleden nog moeilijk om dit soort beweringen te weerleggen. Internet is ons aller geheugensteun.

Weet de man veel wat’ie gebezigd heeft? Notabene op Clintonfoundation.org staat nog een toespraak van 18 mei 2003 voor een universiteit: “I supported the President when he asked the Congress for authority to stand up against weapons of mass destruction in Iraq.”

En op 18 maart 2003 in Engeland in een toespraak om parlementsleden van Labour over te halen vóór de oorlogsresolutie van Blair te stemmen:

“But if we leave Iraq with chemical and biological weapons, after 12 years of defiance, there is a considerable risk that one day these weapons will fall into the wrong hands and put many more lives at risk than will be lost in overthrowing Saddam”¦Now in another difficult spot, Prime Minister Blair will have to do what he believes to be right. I trust him to do that and hope that Labor MPs and the British people will too.”

Bill’s woorden getuigen van een slecht geheugen. Zijn adviseurs probeerden het nog goed te praten: Clinton vond een invasie wel nodig, maar zou de wapeninspecties meer tijd gegeven hebben in 2003. En hij wilde Bush niet voor de voeten lopen.

Nu loopt hij Hillary voor de voeten.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen