Waarheid blijft bij de achterdeur zitten

Prachtig citaat van Hilary mantel, aangevuld door Ellen Deckwitz

Lees meer »

Yves Gijrath, Erik de Vlieger, Ongehoord Nederland

Het trio loog erop los over een vermeende bankoverschrijving van Stichting Open Nederland aan Jaap van Dissel van het RIVM.

Lees meer »

Spijtig liegen van de Rabobank

De bank heeft actief bijgedragen aan de ellende van de grootschaligheid in de veeteelt en te weinig meewerken aan biologische landbouw. Zou dat nu anders doen, maar roept wild om zich heen dat er geen sprake is van ‘spijt’.

Lees meer »

Amber Heard

Amerikaans proces niet enkel overwinning voor acteur Johnny Depp, maar voor allen die door partners vals worden beschuldigd van geweldpleging. De uitdrukking ‘waar rook is, is vuur’ druist in tegen waarheidsvinding. En lees de mening van Hassnae Bouazza.

Lees meer »

Rutger Bregman

Scoorde met boek ‘De meeste mensen deugen’, dat niet enkel historisch verkeerde accenten legt, maar ook wemelt van de fouten en niet-traceerbare bronnen.

Lees meer »

De leugen in de taal

Spreken over ‘biomassa’ als vriendelijke bron van energie is een leugen vervat in een term.

Lees meer »

Herstel toeslagenaffaire: effe vangen…

Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) meldt grote problemen met het herstel van de toeslagenaffaire. Dat is mede het gevolg van veel valse meldingen voor de riantste regeling ooit voor gedupeerden.

Lees meer »

Gigantische zorgfraude Nederland

En maar blijven beweren dat fraude bestrijding veel te ver gaat en slachtoffers maakt, en dat analyse van data met algoritmes zo schadelijk kan zijn. Ondertussen worden miljarden gestolen van onze zorg.

Lees meer »

Boris Johnson en ‘Partygate’

Als er één man in Europa is die, eerst als journalist en later als politicus, bewijst dat de leugen en opportunisme meer opbrengt dan de waarheid, is het de huidige Britse premier Boris Johnson.

Lees meer »

Hugo de Jonge

Uit zich volgens de belangrijkste les van Leugens.nl: op een leugen volgt meestal een tweede leugen van de betrapte leugenaar.

Lees meer »

Barbara Baarsma

Introduceert bijzondere vorm van liegen, de scheiding tussen de zakelijke en privé leugenaar.

Lees meer »

Sander Schimmelpenninck

Hoffelijk geval van links lullen, rechts vullen.

Lees meer »

Sentimenten en onjuistheden verdringen feiten in het klimaatdebat

Overdrijvingen, onjuistheden, het presenteren van het zwartste scenario als waarschijnlijk: dat alles is schering en inslag in het klimaatdebat. Misschien begrijpelijk, maar het effect is averechts.

Door Jurgen Tiekstra

Lees meer »

Loterijloser Ferdy Roet mag poosje brommen

Man dreigde Leugens.nl met een rechtszaak als we artikelen niet zouden verwijderen. Uiteindelijk mag Roet twee jaar de gevangenis in.

Lees meer »

Eva Jinek sliep soms weken niet

Zou het waar zijn?

Lees meer »