HelloFresh stuurt werknemers de gevaarlijke weg op

En dan beweren dat de veiligheid van werknemers prevaleert.

Tweet van de barre zondag 7 februari 2021: “AH, Jumbo en PicNic bezorgen niet, @HelloFreshNL stuurt personeel de weg op. #asociaal ? nu.nl/economie/61148…

De link gaat naar een Nu-artikel waarin staat: “Albert Heijn, Jumbo en Picnic zien zondag vanwege de verwachte sneeuwval af van het bezorgen van reeds geplaatste bestellingen van boodschappen. Gezien de omstandigheden is het volgens de bedrijven niet verantwoord om bezorgers de weg op te sturen.”

Antwoord van HelloFresh: “De veiligheid van onze werknemers staat altijd voorop. We houden de situatie nauwlettend in de gaten per regio en per hub zodat we de boxen zo veilig mogelijk kunnen afleveren.”

Evidenter liegen valt niet mee. De werknemers van HellofFresh zijn ondergeschikt aan de aandeelhouders. De koers van HelloFresh verdrievoudigde afgelopen jaar ruimschoots. Dus een dag de wagens aan de kant houden en iedereen toch netjes betalen, is dat te veel gevraagd?

Wat kregen de werknemers van de koers- en winststijging mee? Nog steeds veel losse krachten werken via uitzendbureaus, terwijl salarissen veel te laag zijn.

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen