De wapenindustrie was er blij mee 

Kunduz

Het eerste dat sneuvelt in een oorlog is de waarheid. Dus het liegen van de Nederlandse regering over de missie in Afghanistan was nix bijzonders.

Gelezen: NRC 7 februari 2020, brief regering aan Tweede Kamer over Kunduz

Onderzoekers van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de Nederlandse politiemissie in Kunduz maken melding van misleiding en liegen op grote schaal om in rapportages over de politietrainingen een positief beeld te schetsen.

De trainingsmissie in Kunduz was een compromis van een coalitie van minderheidskabinet-Rutte I (VVD, CDA) met GroenLinks, D66 en ChristenUnie, zeg maar de naïevelingen in het parlement. Samen vormden ze de ‘Kunduz-coalitie’.

Het niet verlengen van de missie in Uruzgan in 2010 (de PvdA was tegen) leidde tot de val van het kabinet Balkenende-IV. Onder druk van de Amerikanen en de NAVO wilde Nederland toch bijdragen in Afghanistan. En waarom gingen de Amerikanen door? Vanwege de wapenhandel en de olie, maar dat wordt altijd verdoezeld.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen