Van Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) 

Nico Kooning en Sarah Blom

Ouderenpsychologen misbruiken positie om verzorging Humanitas in kwaad daglicht te stellen. Trouw en Nieuwsuur helpen een handje.

Gelezen: Volkskrant 16 november 2018

Trouw berichtte in april 2018 dat personeel van verpleeghuis De Leeuwenhoek in Rotterdam ouderen soms fysiek mishandelen. De informatie komt van een klokkenluider die vals spel speelt. De Volkskrant ontmaskert hem nu. Het is Nico Kooning van Centrum voor Consultatie en Expertise, een club die de bankrekening vult met advies over probleemgedrag.

Maar zelf het meest ernstige probleemgedrag vertoont: leugen en bedrog. Op de dag van de Trouw-publicatie maakt Nieuws­uur een reportage over ouderenmishandeling met Sarah Blom en ‘klokkenluider’ Kooning, met een pruik en vervormde stem.

PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma suggereert dat de ­bestuursvoorzitter van de zorgorganisatie Gijsbert van Herk beter kan vertrekken, want de politiek is er als de kippen bij om te scoren. Mevrouw is nu wethouder te Amsterdam.

De Inspectie Gezondheidszorg stelt vast dat er van structurele ouderenmishandeling De Leeuwenhoek geen sprake is in.

De drijfveer voor de leugen: jaloezie over een tv-serie gemaakt in De Leeuwenhoek. Die wilde CCE van Kooning en Sarah en David Blom zelf maken.

Sarah Blom zei in Trouw ‘dat je van bekende Nederlanders met een camera niet kunt verwachten dat ze misstanden zoals in het Rotterdamse verpleeghuis kunnen signaleren…Na jarenlange specialisatie op dit gebied herken je de signalen echter snel. Je voelt intuïtief aan dat dingen niet kloppen en gaat op onderzoek uit.’

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen