Van de firma Erdogan 

Farid Azarkan

Beging de dubbele leugen die de vaste bezoekers van leugens.nl inmiddels kennen: hij zette in op nepnieuws voor zijn partij Denk en toen hij betrapt werd loog hij weer. De haan bleef kraaien.

Gehoord: NPO radio 1, Nieuws BV van BNNVara

In een – nooit openbaargemaakt – online advertentie, deed Denk zich voor als PVV met de tekst. ’Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren’ en een zwart-wit foto van Geert Wilders en het PVV-logo

Tijdens een persconferentie van Denk bekende Farid Azarkan pas na aandringen van journalisten toe dat het team van Denk de nepadvertentie had bedacht en hijzelf toestemming had gegeven om de banner in het buitenland te testen.

Azarkan sprak op de bijeenkomst aanvankelijk van ’aantijgingen’ en ’zaken die wij gedaan zouden hebben’. Daarna noemde hij de bedenker ’overenthousiast’ en pas na het laten horen door De Nieuws BV van een heimelijk opgenomen gesprek bevestigde hij de nepadvertentie: ‘Het is onder mijn verantwoordelijkheid gebeurd.’

Maar het ging nog goorder volgens De Nieuws BV, die de intimidatie beschrijft:

‘Gaande het onderzoek probeerde Denk journalisten van De Nieuws BV te intimideren. Zo wordt inspraak in de uitzending geëist en wil de partij zelf de voorwaarden bepalen waarop ze reageert. Ook wordt in een brief aan de directie en raad van toezicht van BNNVARA gevraagd of afstand wordt genomen van de verantwoordelijke journalisten. Daarnaast wordt gedreigd met een publicatie vanuit Denk waarin de journalisten worden weggezet als onbetrouwbaar.

Uit een rondgang blijkt dat deze methode kenmerkend is voor Denk. De partij probeert kritische journalistiek te ontmoedigen. Zo wordt kritische journalisten de toegang tot bijeenkomsten ontzegd, krijgen hoofdredacties boze mails als er kritische artikelen over de partij verschijnen, worden programma’s geboycot en wordt tegen een enkeling zelfs gedreigd met de zwarte lijst die de partij zou hanteren voor journalisten.’

 

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen