#MeToo verziekt zijn leven 

Ruut Weissman slaat terug

‘Nooit seks met studenten, noch handtastelijk’

Gelezen: vraaggesprek Het Parool, 25 november 2017

Ronald Ockhuysen geeft de theatermaker gelukkig alle ruimte voor zijn visie op het #MeToo verhaal. Tot nu toe waren zijn krant, Het Parool, en ook de Volkskrant, podium voor beschuldigingen en roddels in de #MeToo hype.

De kern:
U wijst naar de media. Voor alle duidelijkheid: heeft u seks gehad met studenten of bent u wel eens handtastelijk geweest?

Weismann: ‘Nee. Nul. Totaal niet aan de orde. Nog nooit gebeurd.’

Ofschoon hij eerder in het vraaggesprek zegt:
De Volkskrant publiceerde in 2015 een met ­getuigenissen onderbouwd verhaal over een docent op de Amsterdamse Toneelschool die seksueel grenzen had overschreden. U was toen directeur en erkende in dat verhaal dat u ook relaties met studenten had gehad.

Weisman: ‘Die relaties had ik 30 jaar geleden, toen de cultuur en de tijdgeest compleet anders waren. Het klinkt nu bizar en vanuit het hedendaags perspectief ook uiterst dubieus, maar destijds waren relaties tussen studenten en docenten niet vreemd; er zijn huwelijken uit voortgekomen…

Ik ben rond de dertig jaar geleden een paar keer verliefd geweest op een student. Dat was wederzijds. De Volkskrant heeft dat verhaal gekoppeld aan dat van die andere docent. Daardoor werd de suggestie gewekt dat ik dat nog altijd deed.’

Weissman was van 1986 tot 2016 artistiek directeur van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Een ex-student en een ex-collega vertelden op sociale media en later in de Volkskrant dat Weissman hen met grof taalgebruik seksueel had geïntimideerd.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen