Ook betawetenschappen begrijpt: 

Recht op zelfbedrog met homeopathie

Zelfbedrog is het belangrijkste onderliggende thema van Leugens.nl. Ook noodzakelijk om ons door het barre leven te ploegen, zoals met religie.

Gelezen: column Rosanne Hertzberger 30 september 2017

De Europese wetenschapsraad EASAC adviseert om in heel Europa homeopathische middelen aan banden te leggen, want gezondheidsclaims zijn niet wetenschappelijk bewezen, dus hebben we te doen met placebo-effecten.

Rosanne Hertzberger, biologisch onderzoeker, grijpt zelf ook naar middeltjes en ze helpen. Ze meent (dus): ‘Uiteindelijk vind ik dat je mensen de ruimte en vrijheid moet geven om zichzelf tot op zekere hoogte te bedriegen.

Kwakzalverij valt mijns inziens grotendeels onder vrijheid van godsdienst. Sterker, er moeten heel concrete voorbeelden zijn van ernstige schade voordat je die vrijheid aan banden mag leggen. Je kinderen in ernstig gevaar brengen, bijvoorbeeld.

 

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen