Manmoedig project om de feiten bloot te leggen 

Marianne Zwagerman en Jean Paul van Soest

Marianne ZwagermanDe ene doet alsof het debat nodig opnieuw gevoerd moet worden, de ander eet een dik belegde boterham van zijn klimaatwaarschuwingen.

Marianne doet de klimaatdiscussie in haar eentje over en doet alsof ze de eerste is die vraagtekens plaatst bij het absurde subsidiecircus om stipje Nederland aan een paar procent meer duurzame energie te helpen.

Journalisten lopen en masse achter ‘de klimaathysterie’ aan, vindt Marianne Zwagerman, dus gaat ze  voor WNL zelf maar de tegels lichten waaronder het stinkt van de vermoede misinterpretaties en malversaties. Culminerend in een subsidiecircus waar sluwe ondernemers ge- en misbruik van maken. Die dat ook grif toegeven.

Dat was natuurlijk bekend, maar inderdaad krijgt dat niet minder aandacht dan het alarm van bijvoorbeeld smeltende ijskappen – die Marianne nog niet behandelt. Ook deze site is kritisch over oplossingen met windmolens. En Marcel Crok is een kritische journalist, die uitgebreid aan het woord komt in deze serie.

Ook Radio 1 doet mee, met gisteren een item van ‘De Nieuwsgieren’. Feitelijk interviewen bleek moeilijk voor de makers, maar met de inzet van Crok kwamen er twee leugens aan bod:

1. Het is niet waar dat 97 procent van de betrokken wetenschappers vindt dat klimaatverandering een gevolg is van menselijk gedrag

2. Marcel Crok weersprak de beschuldiging dat hij wordt betaald en gestuurd door de industrie en wist eenvoudig aan te tonen dat juist de verdediger van de klimaatzorgen, Jean Paul van Soest, aan zijn opvattingen goed betaalde opdrachten overhoudt: van grote opdrachtgevers als Shell, Gasunie, een serie ministeries, energiebedrijven en gesubsidieerde clubs, die hem tonnen aan inkomen brengen.

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen