Sheila Sitalsing voorspelt: 

Het ‘echt waar’ vinkje bij nieuws

Een keurmerk voor objectiviteit?

Gelezen: Volkskrant voorspellingen 2017

De Volkskrant en NRC kunnen de meeste columnisten wel schrappen in 2017, voorspelbaar en sleets als ze zijn geworden. Zo niet bijvoorbeeld Maxim Februari in NRC en Sheila Sitalsing (foto) in de Volkskrant, in deze volgorde; intelligent en scherp.

Geestig zijn de voorspellingen van Sheila, zoals deze:

‘De verwarring over de grenzen tussen nepnieuws, ironie, satire, slordigheden en desinformatie wordt zo groot, dat steeds meer organisaties – ook de Volkskrant – met ‘echt waar’- vinkjes gaan werken. Onder druk van de nieuwe Belgische eigenaar gaat ook De Telegraaf vloekend overstag; voor de Privé-pagina’s komt een apart ‘het zou zomaar kunnen’-vinkje.

De vinkjes duiken overal op: op gezondheidsclaims in reclames (het ‘Teun van de Keuken’-vinkje), op romans (het ‘de auteur maakte dit niet zelf mee’-vinkje), bij bordjes in musea over de hele wereld (het ‘waargebeurd maar het zag er in het echt anders uit’-vinkje bij Guernica van Picasso, het ‘mogelijk verzonnen maar daar is debat over’-vinkje bij Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva van Rubens)…’

Verder lezen op Vk.nl.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen