Geen woord van gelogen 

Nazibeurs is een nazibeurs

Gaston Vrolings verliest kort geding van Arthur Graaff.

Een beurs in Houten mag van de Amsterdamse voorzieningenrechter ‘nazibeurs’ heten. De rechter accepteert die term omdat er op dit evenement veel nazispullen te koop zijn. Ook laat de rechter toe te publiceren dat op die beurs regelmatig neonazi’s komen.

Dat heeft zij geoordeeld in een kort geding, dat de organisator van de beurs, Gaston Vrolings, had aangespannen om de journalist en antifascist Arthur Graaff te verbieden om dit te beweren. Wel moet Graaff een foto van Vrolings verwijderen van zijn website over de Tweede Wereldoorlog en verwijderd houden, op straffe van een dwangsom.

zie laatste deel vonnis kort gding

 

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen