Martin Sommer 

Debat over windmolens = gladpraten

Van de miljarden voor windmolens mag best een flink stuk naar p.r. om de tegenspraak te dimmen. En een ‘grote leugen’ erdoor te drukken, vindt Martin Sommer.

Gelezen: Volkskrant-column Martin Sommer 7 mei 2016

“…Windenergie is krankzinnig duur en levert heel weinig op. Udo rekent voor dat er 50 miljard neergeteld moet worden om 3 procent van de Nederlandse energiebehoefte de komende jaren via wind binnen te halen. Dat betekent 500 euro per jaar erbij op uw rekening, deels verstopt via de belastingen. Bevolkingssteun wordt gekocht door de eigenaren van het land waar zo’n ding komt royaal met subsidie te besproeien tel uit je nijd en jaloezie. Hebben we het niet over het ruimtebeslag of de grote leugen van al die windparken die ‘miljoenen huishoudens’ van stroom gaan voorzien – wat als het niet waait?…

…dat actiegroep Natuur & Milieu contact opneemt met kritische journalisten. Met de juiste argumenten uiteraard. ‘Dit werkt goed. Ze bellen nu met het ministerie of de Borgingscommissie’ dat is de club van Ed Nijpels die moet zorgen voor de goede meningen over het Energieakkoord.”

Sommer neemt dit ook minister Henk Kamp van Economische Zaken kwalijk. Dat lijkt me een onjuiste conclusie, want hij was wel nuchter maar heeft hij speelruimte?

  • Reacties

  • cees | 13/05/16 om 06:18

    het is al jaren bekend en het blijft weer eens oorverdovend stil

  • Ans van Zoeten | 26/10/17 om 23:57

    We bouwen in Nederland enorme windparken op zee, maar we zijn te stom om ervan te profiteren, burgers van Nederland. Zelf exploiteren. Sluit je aan bij een cooperatie die nog ruimte heeft.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen