Maarten Zeegers over: 

Verborgen Moslim-agenda

Haatdragende preekpassages niet vertaald.

Gelezen: Interview Maarten Zeegers, NRC, 23 april 2016

Maarten Zeegers leefde drie jaar als orthodoxe moslim in de Haagse wijk Transvaal. Zo zag hij wat normaal verborgen blijft voor buitenstaanders. Hij schreef er artikelen over in de Volkskrant. De Ombudsvrouw van die krant meent dat lezers daarover over het verdekt werken informatie is onthouden.

Hij gaf ook een interview aan Andreas Kouwenhoven van NRC. Waaruit deze citaten voor Leugens.nl:

1)
“Zeegers was bij een vrijdagpreek in de salafistische As Soennah-moskee, waarbij de imam shi’ieten uitmaakte voor heidenen, moordenaars en verkrachters. Toen Zeegers de vertaling van de preek op internet zag, was deze haatdragende passage uit de preek verwijderd.”

2)
“In de Quba-moskee, ook salafistisch, wordt tegen jongeren gezegd dat ze niet te close met ongelovigen mogen omgaan. Als er toch contact is, moeten zij de islam aanprijzen. „Gaat het over het weer, zeg dan: heel mooi, maar weet je wat ook heel mooi is: de islam. Wij moslims hebben een verborgen agenda!”, noteert Zeegers uit de mond van de imam, die volgens hem erg grappig kan zijn.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen