Na de autootjes nu de lampjes 

Jokken over vermogen lampen

Weer die ‘Europese normen’, maar nu is de leugen legaal.

Gelezen: NRC

Lampen gebruiken meer stroom en geven minder licht dan op de verpakking staat. Dat zegt de Europese koepelorganisatie van milieuclubs, het Europese Milieubureau (EEB). Europese voorschriften bieden de ruimte daartoe en de Europese Commissie al jaren weet van deze legale, doch misleidende praktijk.

Bij weergave van het vermogen in watt, de lichtopbrengst in lumen en het energielabel bieden de Europese richtlijnen bij de laboratoria een foutmarge van zo’n 10 procent toestaan. Volgens het Zweedse consumententijdschrift Råd & Rön overdrijven lampenproducten de testresultaten tot wel 25 procent.

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen