Energiemachten 

Nederlandse Aardolie Maatschappij

Gerald Schotman“Veiligheid staat voorop”

Gelezen: Bert Wagendorp column, Volkskrant

“Het meest opmerkelijke in het conceptrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de aardbevingen in Groningen vond ik de vaststelling dat het hele beleid betreffende de gaswinning decennialang is bepaald door ‘minder dan tien mensen’. Minder dan tien mensen in wat in het rapport ‘het gasgebouw’ wordt genoemd maakten uit hoeveel gas er uit de grond werd gehaald en of er rekening moest worden gehouden met de veiligheid van de mensen die boven het Groningse gasveld woonden. Tot 2013 was de unanieme opvatting van de vertegenwoordigers van NAM, het ministerie van EZ, Gasterra, Shell, Exxonmobile, het Staatstoezicht op de Mijnen en nog een paar instanties dat die veiligheid er geen reet toe deed.”

In reactie op het uitgelekte rapport verklaarde de NAM op haar website: “Veiligheid staat voorop bij NAM en is belangrijk in al onze activiteiten.”

Wagendorp: “Je kunt behoorlijk vergroeid raken met de leugens waarmee je jarenlang mensen hebt verneukt en er gewoon mee doorgaan, ook als je inmiddels bent ontmaskerd.”

Foto: Gerald Schotman, baas van de NAM

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen