’30 miljard zwendel’ 

Schalke en Partners

Schalke en PartnersBeetje cijfers optellen, noemen dat onderzoek en Metro laat zich voor het karretje spannen.

Gelezen: Metro 21 augustus 2014

Onder de kop ‘Zwendelaars zorgen jaarlijks voor schade van 30 miljard euro’ publiceerde redacteur Tjerk de Vries in Metro:

“Er wordt volop gefraudeerd in Nederland. Soms vinden we het crimineel gedrag, maar vaak ook is het geaccepteerd. Daders worden zelden gepakt.”

Hoe kom je erbij, zou je denken. Wat een ingeving! En die deel je graag met het volk dat zich voedt met treinkrantjes.

Maar nee, het is gebaseerd op ‘onderzoek’. O, onderzoek, dat heilige woord voor sommige journalisten om achterover te gaan leunen en over te schrijven.

De voorzet luidt:
“Oplichters bezorgen onze samenleving jaarlijks een schadelast van ongeveer 30 miljard euro, zo berekende onderzoeksbureau Schalke en Partners. “We baseren dit cijfer op onderzoek en ervaring. Het zal niet exact kloppen, maar ik weet zeker dat we er niet ver naast zitten”, laat Aad Schalke van het bureau weten. “Waarschijnlijk is het zelfs nog wel meer.”

En ook: “Ruim de helft van de 30 miljard euro schade komt op rekening van de Staat. Veel andere gedupeerden bevinden zich in het bedrijfsleven (43 procent), terwijl burgers 2 procent van het schadebedrag op hun bordje krijgen.”

Schalke en zijn partners doen aan bedrijfsrecherche. En halen hiermee een forse advertentie gratis binnen. Officieel is dat geen zwendel.

De bron: Dit flinterdunne berichtje van Schalke. Slimme jongens…

  • Reacties

  • Aad Schalke | 04/02/15 om 11:16

    Beste Peter,

    Goed dat je sceptisch bent, aard van een waarheidszoeker. Als je nadere info en onderbouwing wens dan staan wij open voor een gesprek.

    Van harte welkom.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen