Maandslaris van een ton in gehandicaptenzorg 

Raymond Nicodem en Henk Luchtmeijer


Alleen maar nette mensen…

Gelezen: Volkskrant

Humanitas DMH, een instelling voor gehandicaptenzorg, heeft interimbestuurder Raimond Nicodem ruim 95 duizend euro betaald voor zijn werk in de maand juli 2013.

Dat blijkt uit declaraties, die de Volkskrant in het bezit kreeg via Publeaks, het systeem waarmee klokkenluiders veilig en anoniem kunnen

De hoge beloningen hebben woede gewekt bij werknemers, ook omdat op de gehandicaptenzorg fors wordt bezuinigd.

Volgens mijnheer Ben Huesmann van de raad van toezicht van Humanitas DMH is de beloning van Nicodem een ‘privé-aangelegenheid’. ‘Daarover hoeven wij in de krant geen verantwoording af te leggen.’

Voorzitter van de raad van toezicht is mijnheer Henk Luchtmeijer. Hij raakte hij eind 2000 in opspraak als directeur van de Arbeidsvoorziening Rijnmond, waar geld voor reïntegratieprojecten was verdwenen. Toen later ook nog bleek dat de organisatie er een zwarte rekening op nahield, werd mijnheer Luchtmeijer op staande voet ontslagen.

Bij MOgroep vertrok hij met bonje. Eerder stond mijnheer Luchtmeijer (foto) hij aan het roer bij Nuts Verzekeringen, waar in 1995 twee mededirecteuren werden ontslagen wegens fraude.

 • Reacties

 • bert van braak | 15/09/13 om 10:35

  In veel derde wereld landen is het goed gebruik om, als je in de positie zit om personeel aan te nemen, een bepaald percentage van het salaris te verlangen. Geef je dat niet; krijg je de baan niet. De hoogte van het betreffende bedrag en de arbeidsgeschiedenis van de heer Luchtmeijer doen hier alweer het ergste vermoeden! Een eenvoudig onderzoekje op internet doet weer bekende namen (incl. L. de Waal) van het “Nieuwe Graai Graai/Ons kent Ons Koninkrijk der Nederlanden” opborrelen. Slechts Doekele Terpstra ontbreekt nog.

 • frank | 16/09/13 om 11:00

  Wanneer houdt de graaicultuur nu eens op? Mannen die ergens zijn weggestuurd vind je terug in de Raad van Toezicht bij een andere instelling. Vervolgens halen ze hun eigen vriendjes binnen en gaat de molen weer draaien. Deze mannen moeten gewoon op een zwartelijst.

 • Wim | 16/09/13 om 20:50

  Waar we in Nederland eens mee op moeten houden is bij elk gerucht elkaar massaal en vooral kritiekloos na papegaaien. Ik dacht dat onderzoeksjournalistiek een vak was, bij de Volkskrant dus in goede handen. Niets is minder waar: de essentiële nuances in deze situatie ontbreken, er worden geen vraagtekens gezet bij de belangen en intenties van hen die ‘lekken’ en en passant wordt een integere bestuurder op basis van halve en hele onwaarheden voor het leven beschadigd. En de massa holt al schreeuwend en tierend achter dit ‘nieuws’ aan. Walgelijk.

 • Paul | 17/09/13 om 11:03

  De Nicodem heeft op zijn eigen site zijn adres weggehaald… Soort van dom crisismanagement, want een beetje google leert al snel waar in Brabant hij gevestigd is. Kijken naar dat huis van ‘m hoeft hij maar een paar maanden te werken om dat zonder hypotheek te kunnen kopen. Je verwacht een imposanter huis van een meestergraaier.

 • Pascal | 18/09/13 om 15:51

  Het lijkt me verstandig om nog dieper te graven. Want Henk Luchtmeijer en de nieuwe opvolger van Raimond Nicodem, interim bestuurder bij Humanitas DMH Jos Baardemans zitten ook samen in de raad van advies bij de onderwijsspecialisten.

  Hoe liggen de relaties van deze mannen, waar kennen ze elkaar van?

  Wat me opvalt is dat Raimond Nicodem de gebeten hond is, maar het gaat er toch om dat iemand met dergelijke tarieven en afspraken akkoord gaat. Daar moet het over gaan bij Humanitas. Is hier sprake van vriendjespolitiek of een bestuurder die geen flauw benul heeft van commerciele afspraken?

  Waarom is er geen inkoopbeleid? Waarom zorgt mevrouw Eva Scholte niet voor transparantie en functiescheiding bij inhuur externen of inkoop bij Humanitas organisaties?.

  Ik hoop dat er nog een journalist wat dieper gaat graven, als eigenaar van een inkoopadviesbureau help ik graag met het analyseren van de crediteuren administratie en uitpluizen van contracten/tarieven. Ben benieuwd of de BV van Jos Baardemans en Henk Luchtmeijer daar ook tussen staan, en ook bij de Onderwijsspecialisten waar ze actief zijn.

 • AdB | 04/01/14 om 20:13

  Dhr Henk Luchtmeijer is ook nog een tijdje directeur Techniek van het Albeda Collge geweest, overigens maar een klein poosje ….. leverde zeker te weinig op, of er was niets meer te halen..

 • reinjohn | 05/01/14 om 01:01

  Voor de ruggengraatlozen, de immorele hedonisten en de machtswellustelingen is een medemens altijd een middel en nooit een doel. Dit soort mensen, die politiek hun heil bij elkaar zoeken in de VVD en zichzelf steeds maar weer wijs maken dat ze niets verkeerd doen, zijn een enorme schadepost voor de samenleving door hun baatzuchtige, liefdeloze en hebzuchtige houding.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen