‘Thaise jongens moeten ronselen’ 

Getuigenissen tegen Demmink

Hear-say van 20 jaar geleden niet sterk, maar wel het volgende dominosteentje.

Gelezen: Volkskrant

Over de zaak-Demmink hebben we veel geschreven, zo argwanend als nodig in deze netelige kwestie, in een poging de vele roddel van feiten te scheiden. Met als nadruk: er moet justitieel onderzoek komen.

Dat vinden ook de gewezen gevangenisdirecteuren, Bart Molenkamp (ondermeer ex-Vught) en Jacques van Huet (ex-Bijlmerbajes) die om deze reden bij een notaris te Haarlem verklaringen hebben afgelegd tegen Joris Demmink.

Het is voor het eerst dat medewerkers van Justitie zich met naam en toenaam uitlaten over vermeend kindermisbruik door Demmink. Ze getuigen over een n dienstreis naar Londen in mei 1992, waarbij een medewerkster van Justitie ‘s avonds in de hotelbar klaagde dat ze voor Demmink telefonisch jongens moest ronselen.

“De medewerkster zelf is ‘stomverbaasd’ over de verklaring van de twee oud-gevangenisdirecteuren. Ze kan zich ‘niet herinneren of er tijdens de reis over de heer Demmink gesproken is’. Ze heeft ook nooit werkzaamheden ‘voor of met de heer Demmink’ verricht, laat ze weten.” Aldus wederhoor van de Volkskrant.

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen