NRC Handelsblad over: 

Van Rey en de Rabobank

Twee handen op één buik.


Gelezen: NRC Handelsblad 15 december 2012, Joep Dohmen

Niet alleen staatssecretaris Frans Weekers maar ook de Rabobank paste de mores aan de onderkoning van Roermond, Jos van Rey, aan.

Volgens NRC heeft de commissie van oud-minister Winnie Sorgdrager en bestuurskundige Paul Frissen informatie uit het rapport weggelaten, al dan niet na bemoeienis van de Roermondse burgemeester Henk van Beers
* Van Mibo Investments stonden Van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol garant voor terugbetaling van een banklening van Rabobank. Mibo was aandeelhouder van Movie Max, dat wilde vestigen op een terrein van Van Pol in Roermond. Van Rey was ook voor bijna 5 procent aandeelhouder van Movie Max.
* De directeur van Rabobank Roermond-Echt, Har Scheepers, is lid van het Steuncomité Jos van Rey. Het comité voerde een campagne (‘Wij staan achter Jos!’) na het rapport-Sorgdrager.

* Directievoorzitter van Rabobank Roermond-Echt, Jos Rutten, is ook voorzitter van de door de gemeente gesubsidieerde Stichting Citymanagement Roermond, waarvan Jos van Rey weer bestuurslid is.

Rabo is mede-eigenaar van Jack Frenken Makelaardij, werkgever van de zoon van Van Rey. Frenken is ook een zakenrelatie van de gemeente.

* Roel Schenk, communicatieman van de Rabobank, treedt op als tekstschrijver voor Van Rey en werkt mee aan zijn campagnes.

  • Reacties

  • onskentons | 30/12/12 om 16:59

    mag heet een onsje meer zijn in Limburg?

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen