Poetsen, poetsen, huilie-huilie 

KCNA

Leuk als het ontdekt wordt maar communisme en manipulatie van de realiteit zijn synoniemen.

Gezien: AD.nl

Zoek de verschillen, de bovenste is oorspronkelijk, de onderste komt van het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. Dat het clubje cameramannen (spionnen die opnemen of publiek genoeg huilie-huilie doet?) is weggepoetst is geen nieuws, maar dat Reuters kennelijk foto’s van dit persbureau zondermeer de wereld in slingert. De plaat is inmiddels teruggenomen.

  • Reacties

  • Reuters | 30/12/11 om 15:06

    Deze foto’s zijn helemaal niet identiek. De foto’s zijn na elkaar genomen. Als je kijkt naar de bovenste foto, zie je dat de 2de auto ter hoogte van de “opening” in de mensenmassa rijdt. De foto daaronder toont dezelfde auto, maar dan reeds voorbij deze opening. Mijn inschatting is één autolengte. Hoe snel gaan deze auto’s? Waarschijnlijk stapvoets. Hoeveel tijd zit er dan tussen de beide foto’s? Genoeg tijd voor het mobiele camerateam om te verdwijnen van de foto? De beide plaatjes zijn zodanig uitgeknipt dat de voorste auto ongeveer één centimeter boven de rand hangt. Wat een visuele manipulatie! Deze auto rijdt op de onderste foto ook ongeveer één autolengte voor. Ik was er niet bij, maar de conclusie van Reuters stinkt!!!! En al onze media neemt dit klakkeloos over.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen