De kampioen moest schoon blijven 

Hein Verbruggen en Lance Armstrong

Wielerbaas en wielerkampioen onder één hoedje?

CBS 60 minutes

Hein Verbruggen maakte al een entree op Leugens.nl, in een conflict met Amnesty International.

Nu komt hij opnieuw in moeilijk vaarwater. Want Floyd Landis was met zijn beschuldiging dat de UCI onder Hein Verbruggen dopinggebruik had verdoezeld nog een discutabele bron. Vandaar dat Verbruggen recent besloot om voor een Zwiterse rechtbank Landis te vervolgen wegens smaad.

Nu ook Tyler Hamilton beweert dat Lance Armstrong positief testte op epo, maar de UCI hielp de test in de doofpot te stoppen, heeft Verbruggen echt wat uit te leggen.

De beschuldiging uitte de voormalig ploegmaat van Armstrong in het CBS-programma ’60 Minutes’ op 22 mei 2011.

“Ik weet dat hij positief heeft getest op epo, in de Ronde van Zwitserland in 2001. Hij was er heel rustig onder, zei het tussen neus en lippen door en lachte erom.”
Hamilton zegt dat hij zag hoe Armstrong epo injecteerde vóór en/of tijdens de Tours de France van 1999, 2000 en 2001.

Ook zou Armstrong hem zelf hebben verteld dat er iets is geregeld tussen Lance, zijn ploegleider Johan Bruyneel en de UCI. Armstrong en Bruyneel zouden in totaal 125.000 dollar hebben overgemaakt aan de UCI.

Maar in een biografie van Rik van Walleghem, verschenen in maart 2018, wordt Verbruggen volledig vrijgepleit van schuld aan dopinggebruik en het vermende door de vingers zien.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen