Koekje van eigen Powned-deeg 

De Groene Amsterdammer slaat terug

Hoon van Powned/GeenStijl komt als health center pharmacy boemerang terug

Gelezen: Villamedia

Omroep Powned berichtte: ” Dode bomen blijven moeite houden met die dekselse interwebs. Zoals u net in PowNews heeft kunnen zien, heeft weekblad De Groene Amsterdammer een Excel-document online gezet met informatie over Tweede Kamerleden.

Het lijkt wel alsof de redactie van De Groene een profiler op de Kamerleden heeft losgelaten. Etnische afkomst, het beroep van de ouders, hobby’s, rookgedrag en zelfs een kolom ‘wetenswaardigheden’ (Lea Bouwmeester van de PvdA gaat elk jaar naar Lowlands).

De webmaster van De Groene is waarschijnlijk as we speak de lijst aan het verwijderen, dus we hebben een spiegeltje (nu werkend) voor u geregeld. Veel leesplezier!”

Maar nee, Powned zat ernaast, gniffelt De Groene: ” Gisteravond dacht PowNed met een mooie scoop te komen. Zij hadden op de website van De Groene Amsterdammer een Excel-lijst ontdekt met daarop persoonlijke informatie van Kamerleden en gingen ervan uit dat deze lijst per ongeluk online is gezet.

Niets is minder waar. In april 2010 heeft De Groene Amsterdammer een artikel geschreven over de kandidatenlijst voor de verkiezingen van juni 2010. Alle openbare informatie hebben wij hierin verwerkt en natuurlijk hebben we de Excel-Sheet online gezet, zoals dat hoort bij goede onderzoeksjournalistiek.

Hier kunt u het artikel lezen, het is zijn nieuws- en actualiteitswaarde nog niet kwijt.

En voor de jongens van PowNed: in januari start een masterclass onderzoekjournalistiek onder leiding van Marcel Metze. Geen overbodige luxe voor jullie!”

  • Reacties

  • kroes | 29/12/10 om 16:25

    Altijd leuk wanneer die wat sneue lieden van powned
    op hun …..eh…..hun, nou, nee, laat maar.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen