Mooi verzonnen, maar onzin: 

De groenste vlucht

Reclame Code Commissie verwerpt uitingen van CheapTickets.

Gelezen: Uitspraak Reclame Code Commissie

Al in september 2008 berichtte CheapTickets.nl, een bedrijf van Beins Travel Group in Oosterhout:

“CheapTickets.nl heeft sinds vandaag alle vluchten in haar reserveringssysteem voorzien van een energielabel. Met deze nieuwe tool kunnen vliegtuigpassagiers voortaan een milieubewuste keuze maken bij het boeken van een vliegticket. Het energielabel geeft inzicht in de gevlogen afstand en het aantal tussenstops. Wie een vlucht boekt met het label A weet zeker dat hij de milieuvriendelijkste route heeft gekozen.”

Ruim een jaar later maakte Milieudefensie bezwaar tegen het verinden van milieuvriendelijkheid aan het vliegen. Het was gericht tegen de uiting op billboard-reclames van CheapTickets.nl met ‘Fly Green and Cheap’ en ”˜Ook de groenste vlucht boek je razendsnel met CheapTickets.nl’.

Milieudefensie: “Waar Cheap Tickets zich schuldig aan maakt, is greenwashing: ze lokt reizigers het vliegtuig in met zeer goedkope tickets en stelt dat ze dan ook nog ‘groen’, dus op een milieuvriendelijke manier, vliegen. Terwijl vliegen nooit groen is, en je bovendien op een veel milieuvriendelijker manier ook snel op de plaats van bestemming kunt komen.”

De RCC zegt dat CheapTickets een ”˜absolute milieuclaim’ uit. De juistheid is ook niet aangetoond. Ze is ook oncontroleerbaar.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen