De voorschotbetaling 

JSF-oplossing

Compromis dat niemand wil begrijpen. Jack de Vries, Marií«t Hamer en Liliane Ploumen te kijk.

Gelezen: Commentaar NRC, column Bert Wagendorp, Volkskrant, 25 april 2009

We gaan het hele debat niet nog eens overdoen. Het was ons inziens eenvoudig: de PvdA kocht tijd en betaalde met geloofwaardigheid.

NRC: “Vorige maand antwoordde De Vries op schriftelijke vragen van de Tweede Kamer stellig dat voortzetting van deelneming aan de ontwikkelingsfase ”žzonder de intentie uiteindelijk de F-35 aan te willen schaffen volkomen zinloos is, zowel uit militair-operationeel als financieel oogpunt”. Dit standpunt staat haaks op wat de Kamer vannacht per motie uitsprak…”

En Bert Wagendorp:

Over Jack de Vries (foto):

“Die lichte grijns op het gezicht van Jack, waaraan je kunt zien dat hij bezig is met een remake van de waarheid en behendig slalomt tussen leugen en vertekening…Het was volop genieten.

Over Marií«t Hamer:

“Je kunt je natuurlijk kapot ergeren, aan zoveel onoprechtheid, regelrechte leugens, gedraai en manipulatie van feiten. Je kunt voorgoed de politiek afzweren en verklaren nog liever levend voor de PVVers te worden geworpen dan ooit nog PvdA te stemmen zolang de Hamertjes daar de dienst uitmaken. Maar ik kies toch liever voor de oprechte bewondering. Hoe krijgt zo’n Hamer dat allemaal voor elkaar, zonder zichzelf uit alle macht te gaan haten?…

Over Liliane Ploumen:

Later zag ik PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen bij Pauw & Witteman. ‘We zitten nergens aan vast’, zei zij…Wat een formidabele jokkebrok, die Ploumen. Gewoon volhouden dat er nog niets is beslist over de JSF…”

 • Reacties

 • Adje | 27/04/09 om 09:01

  Dat toestel is alleen nodig om het militair-industrieel complex in stand te houden. Er is in het geheel geen noodzaak voor zo’n toestel.
  Zo’n belangengroepering en haar vertegenwoordiger de crimineel Cheney zijn de motor achter de onwettige Irakese oorlog. Zo’n complex, w.o. Siemens, heeft ook de meeste beruchte oorlogscrimineel Schickelgruber gesponseerd.
  Wat zien we met de JSF? Jawel de door weer Siemens Berlijn in 1922 opgerichte Hollandse Signaal in Hengelo, het huidige Thales Nederland, heeft zijn groot lobbyist Dick Berlijn erop gezet. (Dat laatste feit wordt niet in het praatprogramma gezegd) En Nederland gaat de JSF kopen. Dat is zeker.
  Kortgeleden is dr. Sylvia Barlag als directeur Communicatie en uithangbord/lobyist bij Thales Nederland werknemer geworden. Zij is vice-president van de Athletiek Unie.
  Geld maakt veel goed. Niet waar Sylvia?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen