Coke- en moordbeschuldigingen 

Telegraaf rectificeert in Melchers-zaak

Eindelijk rechtzettingen na jarenlange strijd van vader Hans Melchers

Gelezen: Telegraaf

“Mededeling berichtgeving over Hans Melchers

In september 2005 is Claudia Melchers, dochter van Hans Melchers, enige dagen ontvoerd geweest. Zonder dat de politie de ontvoerders op het spoor was, is Claudia Melchers vrijgelaten. Dit is bekendgemaakt op 15 september 2005 rond 14.00 uur door W. Woelders, chef van de recherche van de politie Amsterdam Amstelland.

Dezelfde dag nog heeft het ANP om 18.28 uur een bericht geplaatst op zijn elektronisch berichtennetwerk dat slechts toegankelijk is voor abonnees van het ANP.

In dat bericht schreef het ANP onder meer: ”žDe ontvoering van Claudia Melchers moet gezien de eis van driehonderd kilo cocaí¯ne voor haar vrijlating bijna wel zeker te maken hebben met enige betrokkenheid van de familie bij drugshandel.”

De Telegraaf heeft dit bericht op zijn website overgenomen. Het gerechtshof te Amsterdam heeft in zijn arrest van 8 mei 2008 geoordeeld dat het ANP met plaatsing van dit bericht onrechtmatig jegens Hans Melchers heeft gehandeld, omdat het ANP daarmee de sterke suggestie had gewekt dat hij betrokken is bij drugshandel. Gelet op deze uitspraak van het hof had De Telegraaf dit bericht vanwege die suggestie niet moeten overnemen.

Tevens heeft De Telegraaf in de papieren versie van de krant op 14 en 15 september 2005 aandacht besteed aan de wijze waarop Hans Melchers eerder in het nieuws is geweest.

Dit betrof de dood van zijn voormalige echtgenote Anna Maria Lievens en de ontvoering van de kinderen van Lievens. Voor zover in die berichten de suggestie is gewekt dat Hans Melchers daarbij betrokken zou zijn, is die suggestie niet juist.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen