De nieuwe wereldleider: 

McCain grote leugenaar, Obama een kleine

Liegen loont. Er blijft altijd wat van hangen.

John McCain is beter geschikt om in de voetsporen te treden van

Time staat niet, zoals veel andere media in de VS, bekend om een sterke voorkeur voor Democraten. Maar het weekblad zet John McCain deze week wel weg als een notoire leugenaar. Politiek analist Joe Klein schrijft dat normaliter media de leugens in verkiezingen afdoen met eufemismen.

Maar McCain is langzamerhand gewoon een ‘leugenaar’van het zuiverste soort. Zelfs Karl Rove, de beruchte ex-woordvoerder van Bush, noemt McCain een leugenaar.

Zei Obama in zijn toespraak voor de Democratische Conventie dat hij vóór offshore oliewinning en nieuwe kerncentrales is, McCain zei dat Obama daartegen was. McCain loog dat Obama seksuele voorlichting op kleuterscholen wil geven. Daar komt dan nog het moddergooien bij, onderdeel van zijn niet aflatende levensstrijd volgens Time.

In Nederland zijn de bewegingen van Ccain en Obama het best te volgen via het weblog van Tom-Jan Meeus bij NRC en dat van de Volkskrant.

Ze verwezen onder meer naar de columns van Ruth Marcus in Washington Post, over de leugens van McCain en deze week over de leugens van Obama.

En via deze blogs worden we nog een keer verwezen naar FactCheck.org, die site die zich toelegt op het weerleggen van valse uitingen. Dit lezende kom je aan een aaneenschakeling van leugens door beide kandidaten, zei het in wat minder mate van Obama.

  • Reacties

  • Dave | 27/09/08 om 21:57

    McCain is een door oorlog getraumatiseerde idioot die zijn hand nie eens goed omhoog kan tillen laat staan de Amerikaanse credit en oorlog crisis.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen