Niet gevonden, niet goed gezocht? 

Waar is de Miljoenennota?

Overal analyses en commentaar, maar het ding zelf staat niet online. Of wel?

Gelezen: Volkskrant

Frank Kalshoven is
economisch columnist van de Volkskrant. En invloedrijk.

Hij schrijft: “Mijn wens om zelfstandig te oordelen – men kwaakt elkaar nogal na in politiek en journalistiek, nietwaar? – veronderstelt dat het document zelf beschikbaar is. En daar zit hem precies de kneep. De Miljoenennota is er niet.”

Wel bergen persberichten op onder meer MinFin.nl en op Prinsjesdag2008.nl, met ook een ‘begrotingsquiz’, de Troonrede, en fijne propaganda.

Zelfs onder het kopje Miljoenennota: alleen hoofdstuk 1 en een samenvatting. Kortom: controle, public relations etc. en vergeet niet de Hoedjesparade

Maar Frank had vanaf de laatstgenoemde pagina via een link kunnen komen op Rijksbegroting.nl. Zakt nu zijn betoog als een kaartenhuis in elkaar?

Beetje wel, maar niet helemaal: volgens Kalshoven zijn er 6 miljard extra aardgasbasten, 2 miljard aan vermindering van uitgaven voor de EU plus een meevaller van 2,5 miljard met de zorgverzekeringen. En nog 2 miljard aan ruilvoetwinst en meer dividend van staatsbedrijven. Bouwt minister Wouter Bos zijn ‘solide’ begroting en structurele maatregelen op basis van éénmalige meevallers?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen