Clemens en August draaien zich in om in hun graf 

C&A

De leugens van de familie Brenninkmeijer om het merk te beschermen tegen ‘diefstal’ door een familielid.

Gelezen: Quote (zie commentaar)

C&A is het bedrijf van de succesvolste en rijkste Nederlandse ondernemersfamilie. Het ondernemerschap begon met de broers Clemens (beeld 1) en August (beeld 2) in Sneek in 1841. De historie is bijzonder.

De familie, inmiddels zo’n 1.500 afstammelingen groot, mijdt de publiciteit, al had bijvoorbeeld het Duitse Manager Magazin een aardig verhaal over de nogal geheimzinnig optredende familie.

Er zijn websites van de besturende Cofra Holding en uiteraard C&A en de andere dochters zijn bekend met in onroerend goed met Redevco (geleid door Dominic Brenninkmeijer) en financií«le diensten, maar ook met investeringsbedrijven zoals zoals Egeria en Good Energies voor energietechnologie, geleid door Marcel Brenninkmeijer.

Financieel hart is de Anthos Bank. Die is gevestigd in Amsterdam en staat onder leiding van Martijn Brenninkmeijer. die heeft wel iets van een website, maar meer als een soort vergissing: daarop staan slechts links naar virusinformatie en Provisum, het pensioenfonds van C&A. Anthos heeft de domeinnaam Sneekerkring.org vastgelegd, maar die is niet in gebruik. De Sneekerkring is het ‘politbureau’ van de familie waar de belangrijke besluiten en ontwikkelingen periodiek worden doorgenomen door de circa vijftig belangrijkste Brenninkmeijers.

Gezien de publiciteitsschuwheid van de familie was Quote dus maar wat blij met het verhaal over Alexander Brenninkmeijer (40) die voor zichzelf met de modeketen Clemens & August begon. In juni 2008 verscheen dit in Quote, na op het spoor gezet te zijn door onder meer een artikel in Independent.

Maar Quote ontdekte bij toeval dat rond de oprichting van dit nieuwe modemerk zich een oorlog in de familie had afgespeeld. De baas van Cofra, Erik Brenninkmeijer (52), heeft juridisch en met mentale druk hemel en aarde bewogen om te voorkomen dat Alexander met Clemens & August het C&A-merk zou aantasten. Volgens Quote loog Erik daarbij een aantal malen over het merkenrecht van Clemens & August. Dit had de familie nimmer goed vastgelegd. Erik fingeerde ook snel dat het merk Clemens & August ook door C&A gebruikt werd.

Alexander wint met een grote rechtszaak in London de vier jaar juridische strijd. Vervolgens wordt de kwestie in de Sneekerkring in der minne geschikt. Alexander krijgt een schadevergoeding voor gemaakte juridische kosten en in de openbaarheid is alles weer pais en vree.

  • Reacties

  • papi s | 18/09/09 om 09:03

    eej matie ik vind jou goed man

  • Gepke de Leef | 05/01/14 om 15:20

    Hoe zit het toch met de Brenninkmeijers Hilversum tijdens WO II en hun link met het Vaticaan en een zogenaamd onafhankelijk ombudsman NL die in hutje in Aerdenhout woont, voormalig woonhuis van…..

  • J Jansen | 20/04/14 om 08:54

    Ik ben bijna 40 jaar werkzaam geweest bij C&A kan me geen betere werkgever voorstellen

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen