De show en niets dan de show 

China en de naakte feiten

Het is een mooi land met mooie gewoonten en mooie mensen.

Gelezen: Parool, De Standaard,

Het meisje dat tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen Ode to the Motherland zong, heeft het nummer geplaybackt. Het eigenlijke zangeresje werd niet knap genoeg bevonden en moest achter de schermen zingen.

Het Politburo van de Communistische partij van China oordeelde dat de stem van de negenjarige Lin Miaoke niet goed genoeg was, maar dat de zevenjarige Yang Peiyi wat uiterlijk betreft niet voldeed scheve tandjes. Door hen beiden te gebruiken werden ‘de perfecte stem en de perfecte performance gecombineerd’, ‘in het belang van het land’.

Dat was de tweede onthulling van een leugen nadat eerder bekend werd dat de beelden van het vuurwerk tevoren waren opgenomen teneinde een mogelijke mislukking met de live uitzending te voorkomen.

Nog een derde, geen leugen, maar weinig fraai: de 200 vrouwelijke gidsen die tijdens de ceremonie voor de delegaties liepen, zijn gekozen na een selectie uit duizenden naakt gekeurde meisjes.

Met een liniaal werden hun maten opgenomen. Vooral de breedte van de schouders, de lengte en de omtrek van de taille waren van belang. De meisjes moesten minstens 1,66 meter groot zijn, een lief gezichtje hebben en energie uitstralen.

Nog een ‘onthulling’ maar of het waar is? De 900 soldaten die in het centrum van het stadion onder de structuur stonden waarop het immense perkament ontrold werd, droegen luiers omdat ze zo lang moesten staan zonder een wc te kunnen bezoeken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen