De presidentskandidaat en zijn team zijn het zat: 

Obama contra leugenmolen op internet

FightTheSmears.com moet er een eind aan maken. Maar heeft dat zin?

Gelezen: Washington Post, , Time

We kennen al wat sites over (vermeende) leugens van Barack Obama:

Obama Lies (onder een portret van Osama Bin Laden)

Op Wake up America (‘I stand with Israí«l’)

Nu heeft Obama zelf FightTheSmears.com gelanceerd: bestrijdt de roddels.

Het begon met dit citaat tegen een verslaggever die hem vroeg of het waar is dat zijn Michelle het woord ‘whitey’ heeft gebruikt, een scheldwoord voor blanken. Er zou een band met opname van circuleren.

Obama viel uit tegen de verslaggever: “Er circuleren vuile en leugens via e-mail, die ze net zo lang rondpompen totdat jij, een serieuze verslaggever me er een vraag over gaat stellen. Dat geeft het verhaal benen.”

Maar zijn de roddels te weerspreken. Waarschijnlijk nauwelijks. Zo zal tot op de dag van de verkiezingen – en erna – het gerucht circuleren dat Barack Obama een moslim is. Dat is de wereld in geholpen door onder meer een Clinton-aanhanger.

Obama heeft overigens al een feitenchecker op zijn website. Die gaat vooral in tegen beweringen van andere kandidaten, momenteel dus tegen beschuldigingen door McCain en in de ogen van Obama onjuiste reportages en observaties in de media.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen