Olé, olé, olé, you're the champions 

CIA is onze beste vriend

Maar laat zich niets gelegen liggen aan die naí¯eve Hollandertjes.

Gelezen: Telegraaf

Niet alleen in de boeken, films en op tv, 24 op tv of de Jason Bourne serie maar ook in het Hollandje: de geheime dienst CIA gaat haar gang, niet gehinderd door wetten of (gedrags)regels.

De CIA stelde Nederland niet op de hoogte van een activiteit en dat werd ontdekt: “Kort nadat de AIVD zich toegang had verschaft en microfoons en camera’s had geí¯nstalleerd, kwam opeens een team van de CIA opdagen dat hetzelfde pand binnenging. De AIVD’ers konden zo hun Amerikaanse collega’s filmen.”

Dat was allemaal te wijten aan één CIA-functionaris. En nu, zo weten we dankzij De Telegraaf “zijn de verhoudingen aanzienlijk verbeterd. De nieuwe Amerikaanse ‘station chief’ in Den Haag zou diplomatieker te werk gaan.”

Kortom, de CIA voert hier zelfstandig operaties uit en stuurt zo af en toe een berichtje naar de AIVD.

 • Reacties

 • Ton Biesemaat | 12/06/08 om 11:52

  Hoe komt de Telegraaf aan deze informatie? Je zou zeggen van de AIVD zelf. Die willen wellicht ook wel eens een succesje in de krant zien? De verhoudingen met de wakkere krant moesten toch verbeterd worden nadat de auteur van het AIVD-succes tegen de CIA bij een andere zaak over het lekken van Mink Kok-informatie in de cel belandde. Alles weer koek en ei tussen de dienst en de Basisweg? Als in oude tijden toen adjunct-hoofdredacteur Heitink dikke mik was met de BVD, Franse geheime dienst maar ook over de vloer kwam bij de CIA station chief in Den Haag.

 • Cees | 12/06/08 om 11:56

  Zelfs de CIA vertrouwt de BVD, de huidige AIVD, niet. Deze BVD liet Khan ondanks zijn veroordeling en het verdwijnen van het dossier uit de archieven van de rechtbank aan de Prinsengracht volgens de oud-rechter Leeser-Gazan, Nederland in reizen – voorstelbaar – maar ook weer vertrekken. Waarom? Nou dat wilde blijkbaar de CIA weten of niet soms? Blijkbaar heeft de CIA niet zulke goede banden met de Mossad.
  Deze nucleaire technologie – ontwikkeld door Kistemaker, die in WOII een goede relatie met de Nazi’s had en toen vaak in Parijs was – werd dankzij onze handelsgeest naar Pakistan geí«xporteerd. Nu staan deze ultra-centrifuges te spinnen in Iran en produceren verrijkt uranium, geschikt voor een atoombom.
  Leve de Nederlandse export.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen