Sust uw gewetensnood met een leugen, want: 

U reist klimaatneutraal

Volkskrant legt gesjoemel met CO2-compensatie bloot.

Gelezen: Volkskrant

Trees for Travel en Klimaat Neutraal Groep pakken uw geld aan indien u gewetenswroeging krijgt met bijvoorbeeld uw vliegkilometers. Dat gaat naar projecten voor wat heet ‘klimaatcompensatie’: de door u geproduceerde CO2-uitstoot maken ze goed met extra CO2-opname.

Naar nu blijkt is dat in veel gevallen bestaande inname van CO2. Bijvoorbeeld bossen die er toch al waren. En geen nieuwe aanplant. Volkskrant-journalist Jeroen Trommelen maakt de kachel aan met de projecten en schrijft dat mooi droog op:

  • Analyse projecten Trees for Travel
  • Analyse projecten Klimaat Neutraal Groep.

Helemaal onbekend waren de flexibele criteria van de projecten niet. Dat stelde eerder het Wereldnatuurfonds al vast, zo zegt de krant er eerlijk bij. Nederlandse clubs voldeden al niet aan de Gold Standard (beeld). Die is mondiaal voor klimaatcompensatie in het leven geroepen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen