Respect voor de schepping bij vrouwenblad Eva 

Een christen fotojokt niet

Anne WesterduinUitzonderingen daargelaten, als mensen de schepping tarten.

Gelezen: De Pers

Feest bij Eva. Het vrouwenblad van de Evangelische Omroep bestaat tien jaar. Het blad ging onder het mes bij deskundigen in vorm en inhoud.

Inhoudelijk doet Eva meer gezondheid en psychologie. De bijbelse waarden en waarheid brengen worstelingen met zich mee. Dat zegt hoofdredacteur Anne Westerduin, opgeleid als theoloog.

“Terugkerende vraag in het blad is bijvoorbeeld het gebruik van de Mirena-spiraal: mag die nu wel of niet? De discussie rondom het antwoord op deze vraag leidde ertoe dat een lezeres het spiraaltje een jaar in had, het er toen uit haalde en uiteindelijk in het blad las dat het misschien toch wel weer mocht. ”˜Wij neigen ernaar dat het kan, maar er blijven mensen die zeggen dat het niet kan, omdat het licht abortief is’, aldus Westerduin.”

“Vergaand retoucheren van foto’s is gebruikelijk bij vrijwel alle vrouwenbladen. Zo niet bij Eva. Westerduin: ”˜Het idee dat je voor God mag zijn zoals je bent, dreigde te verdwijnen. Mensen gaan vanaf nu ook op de foto in hun eigen kleding en met hun eigen make-up.”

Er zijn uitzonderingen: “Maar dan moet iemand er wel heel bont uitzien. Mensen die er sjofel uitzien hebben ook hun charme en lang niet onze hele achterban houdt zich bezig met het uiterlijk.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen