Kritische webchef mag ook blijven, maar twijfelt 

Jokkende PvdA-cheffin een beetje weg

Manon mag geen personeelsbeleid meer doen in Amsterdam.

Manon van der Garde, fractievoorzitter van de PvdA in Amsterdam, loog over het ontslag van haar webchef.

Ze gaf deze Marcel Duyvestijn geen contractverlenging vanwege vooral een opiniestuk. Maar ontkende dat. De liefhebbers kunnen het nog beluisteren.

Duyvestijn health center pharmacy kreeg alsnog contractverlenging aangeboden. Hij denkt erover na. En publiceert ondertussen vrolijk verder. Onder meer tegen het initiatief van Doekle Terpstra.

Van der Garde moet gaan. Vonden sommige partijgenoten. In reacties op haar weblog: “In de persoon van Manon dient de nieuwe generatie PvdA-regenten zich aan: ambitie, willekeur, regentengedrag en slechte omgangsvormen. En intussen maar roepen dat je je aan het inzetten bent voor Amsterdam. Manon, als je een restantje fatsoen hebt, trek je dan terug!”

Gisteravond was de eerste fractievergadering. Manon is opgelucht op haar weblog. Maar wat met de kwestie Duyvestijn? Haar woordvoerder: “Ze treedt af als voorzitter van de Stichting Bestuursassistentie PvdA Amsterdam. Niet langer is het fractiebestuur gelijk aan het stichtingsbestuur. Ze gaat niet meer over personele kwesties.”

En niet weg als fractievoorzitter? Manon van der Garde zelf later: “Het was een goede vergadering. Ik heb heel veel steun. Er is een enkeling die me weg wil hebben. En zelf ben ik nog heel enthousiast.”

En dan de tweespalt in de PvdA Amsterdam: wethouder Lodewijk Asscher, gesteund door Duyvestijn versus Van der Garde, die overigens door Asscher is gelanceerd? Van der Garde daarover: “Dat is niet waar. Er zijn niet twee kampen. Ik heb nog steeds een zeer goede relatie met Lodewijk Asscher en controleer als raadslid zijn werk als wethouder.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen